Mat i stöd och omsorg – för våra äldre

Vi serverar god och varierad mat som ger näring, njutning och socialt umgänge. All mat lagas från grunden från högkvalitativa, säsongsanpassade råvaror.

Äldreomsorgen har tre tillagningskök, Skönadal i Simrishamn, Tulpanen i Hammenhög och Äppelgården i Kivik. Övriga kommunala boende får mattransporter från dessa kök.

Flera komponenter levereras från lokala livsmedelsleverantörer, exempelvis Ingelsta Kalkon, Fridshills kyckling, Äppelriket och Skillinge Fisk-Impex.Varje dag kan man välja på tre olika alternativ. Fisk är alltid ett av alternativen och ett är vegetariskt.

Fisken som serveras är för det mesta färsk men detta kan begränsas i mån av tillgång. Vi använder svenska råvaror i vår produktion vad gäller kött av fågel, nöt, fläsk. Vi utvecklar menyerna och arbetar hela tiden med kvalitetsförbättringar. Vi försöker alltid följa årstiderna vad gäller inslag på menyn och den svenska husmanskosten är den plattform vi utgår från.

Huvudfokus i vårt arbete med måltiderna är våra matgäster och eftersom vi hela tiden har ambitionen att förbättra oss uppskattar vi en dialog med våra matgäster och anhöriga. Du är alltid välkommen med frågor och synpunkter till oss. Du når oss via Kontakt Simrishamn.

Lunchservering för pensionärer

Vi erbjuder lunch på tre platser för dig som är pensionär (oavsett om du har exempelvis hemtjänst eller inte).  Tulpanen i Hammenhög, Skönadal i Simrishamn och Äppelgården i Kivik. Du kan betala kontant eller Swish alternativt köpa ett häfte med lunchkuponger som innehåller 10 kuponger. Se nedan för öppettider och kontaktuppgifter.