Joneberg plaza

Aleris Joneberg plaza ligger i Simrishamn och drivs av Aleris Äldreomsorg enligt LOV (Lag om valfrihetssystem).

Aleris Joneberg plaza är ett äldreboende med 54 lägenheter och är fördelade på tre plan med sammanlagt sex enheter. Av dessa är två demensenheter. Boendet har gemensamhetsutrymmen där det erbjuds möjlighet att äta, umgås och delta i olika aktiviteter.

Aktiviteter

På Aleris Joneberg Plaza finns fina möjligheter till en kulturell och social gemenskap, med aktiviteter som utvecklas och planeras av Jonebergs kultursamordnare. Kulturen spelar en viktig roll för ökat välbefinnande. I samarbete med lokala föreningar och kulturutövare bjuder vi in kulturen, med musikunderhållning, föreläsningar och utställningar i vår stora mötesplats Plazan. Vi hoppas på det viset höja livskvalitén i din vardag

Väljer du att göra något på egen hand finns vår trivsamma trädgård, bibliotek och ateljé för skapande verksamhet och avkoppling. Salong finns med tillgång till frisör, fotvårdare och massör.

Vi arbetar utifrån Aleris värdegrund. Med stor omtanke, professionalism och engagemang är vi öppna för nya idéer och förslag för att din dag skall bli meningsfull för dig.

Se Värdighetsgarantier.

Avgifter

Hyra betalas månadsvis. BTP (bostadstillägg för pensionärer över 65 år) söks hos pensionsmyndigheten. Om du är under 65 år söker du bostadsbidrag på försäkringskassan. Avgift för vård och omsorg beräknas efter inkomst. Övriga kostnader som betalas av den enskilde kan vara läkarbesök, apoteksräkning, hår- och fotvård, hygienartiklar, telefon, tidning och hemförsäkring. TV-licens ingår.

Lägenheterna

I Aleris Joneberg plaza finns 54 lägenheter på 31 kvm. I lägenheterna finns en sk trinett som innehåller kylskåp, vask och köksskåp. Det finns också ett uttag med timer för exempelvis kaffebryggare. Toalett- och duschrum är mycket rymliga och väl anpassade för personer med hjälpmedel. Lägenheterna är utrustade med säng och madrass, vägghängd platt-TV, dammsugare och tvättmaskin.

Målsättning

  • Varje boendes behov av stöd och hjälp ska tillgodoses.
  • Synpunkter och önskemål ska alltid tas på största allvar.
  • Boendetrygghet – tillgång till personal dygnet runt.
  • Den boende ska alltid uppleva ett bra bemötande.
  • Den boendes närstående och vänner ses som en viktig resurs.
  • Alla boende ska ha möjlighet till daglig utevistelse
  • Den boende ska ha möjlighet att delta i gemensamma aktiviteter.

Måltider

Alla måltider under dygnet ingår, allt från frukost till ”nattamad”. Vår ambition är att hålla en hög kvalitet med så mycket hemlagad mat som möjligt. Matsedlarna utformas i samråd med de boende och målet är att tillmötesgå önskemålen så långt det är möjligt. Lika viktigt som maten, är miljön runt om, trevligt dukat bord och trevligt sällskap, är något som vi kallar ”matglädje”.

Se Kostpolicy (pdf 172 Kb).

Personal

Omvårdnads persona l finns i boendet under hela dygnet och sjuksköterskor finns på plats vardagar dagtid. På kvällar, nätter och helger finns joursjuksköterska tillgänglig för akuta behov. Alla boende har en utsedd kontaktman (pdf 64 Kb) som är huvudansvarig för att den enskildes behov och önskemål tillgodoses. Verksamhetschefen har det yttersta ansvaret för verksamheten.

Övrigt

Det finns möjlighet att låna vårt plaza till ex. födelsedagsfester.

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close