Kontaktnummer

När man är ledsen, orolig, har frågor eller problem av olika slag finns det många att ringa till.

BRIS – Barnens Rätt I Samhället

Hit kan du som är barn eller ungdom ringa om du har problem med mamma eller pappa eller något annat som du vill prata om. Det kostar ingenting att ringa till BRIS och det syns inte på er telefonräkning att du har ringt. Du behöver inte tala om vad du heter, om du inte vill förstås.
Barnens hjälptelefon, telefon: 116 111

BRIS hemsida: www.bris.se

Jourhavande kompis

För dig som är under 25 år.
Länk till jourhavande kompis hemsida

Ungdomsmottagningen

För dig som är ung.
Telefon: 0414-150 00

Ungdomsmottagning på nätet

Kommunens barnombudsman

Från och med den 1 november 2009 finns en lokal barnombudsman i Simrishamns kommun som ska vara en företrädare för barn och unga. Simrishamn är en föregångare och är en av tio kommuner och landsting i landet som har den funktionen.

Brottsofferjouren

Att bli utsatt för ett brott kan i många fall innebära en personlig kris. Du kanske känner dig rädd, ledsen eller ingenting alls, vilket inte heller är bra. Oavsett vilket brott du blivit utsatt för och vilka problem du har efter brottstillfället kan du ta kontakt Brottsofferjouren.
Telefon: 0411-783 77

Länk till brottsofferjourens hemsida

Familjerådgivningen

Familjerådgivningen i Simrishamn bedrivs i kommunal samverkan med Bromölla, Östra Göinge, Hässleholm, Osby, Kristianstad och Tomelilla kommuner. Det innebär att du kan komma på samtal till vilken mottagning som helst. Mottagning finns i Simrishamn, Kristianstad och Hässleholm.

Länk till familjerådgivningens hemsida

Jourhavande medmänniska

För dig som behöver prata med någon nattetid (öppet varje natt 21.00-06.00)
Telefon: 08-702 16 80

Länk till jourhavande medmänniska hemsida

Jourhavande präst

För dig som behöver prata med någon nattetid.
Telefon: 112

Länk till jourhavande präst

Nationella hjälplinjen

Nationella hjälplinjen är en jourtelefon för dig eller någon närstående som är i akut psykisk kris. Du som ringer erbjuds stöd och krissamtal samt råd och hänvisning. Du kan ringa för egen del eller som närstående.
Telefon: 020-22 00 60

Länk till nationella hjälplinjens hemsida

Läs mer: 1177.se om kris i livet

Translate

You can use Google Translate to translate the contents of www.simrishamn.se. To do that, select the language you would like to translate into in the list below.
Please bear in mind, since the Google Translate is an automatically generated translation, we do not take any responsibility for errors in the text.

Close