Daglig verksamhet

Daglig verksamhet är en sysselsättning för dig med funktionsvariation och LSS-beslut och som är i yrkesverksam ålder.

Två män står framför en port.

Vem kan få daglig verksamhet?

För att få daglig verksamhet ska du ha intellektuell funktionsnedsättning, autism eller autismliknande tillstånd, eller betydande och bestående begåvningsmässigt funktionshinder efter hjärnskada i vuxen ålder.

Inom daglig verksamhet finns många olika arbetsplatser och flera olika arbetsuppgifter. Du har alltid stöd av en arbetshandledare.

Så här ansöker du om daglig verksamhet
Du kan ansöka via våra e-tjänster Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller få en blankett av Kontakt Simrishamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som du skickar in.

Det här kan du göra

Aktivitetshuset
Här kan du arbeta, enskilt eller i grupp, med musik, drama, skapande, trädgårdsarbete och andra dagliga aktiviteter. Här finns Fantasian där du kan använda dina sinnen – syn, hörsel och känsel. Aktivitetshuset ligger på Strandvägen 4 B i Simrishamn.

Hantverkstan
På Hantverkstan arbetar vi med konst, sömnad, broderi, stickning med mera. Aktivitetshuset ligger på Strandvägen 4 B i Simrishamn.

Café Stinsen
Här kan du arbeta med olika cafésysslor som att baka, stå i kassan, diska och torka bord samt möta kunder. Stinsen ligger i stationshuset på Stenbocksgatan 7.

Är du kund och vill du fika på Stinsen? Här är öppettiderna. Öppnas i nytt fönster.

Farmen
På Farmen kan du arbeta med djur och natur. Här finns höns, kaniner och en katt. Vi har en härlig trädgård där vi odlar grönsaker, frukt och bär. Vi har ett litet växthus. Vi lagar mat, bakar och utför hushållssysslor. På naturbruksgymnasiet Bollerup kör vi sopor och utför andra arbetsuppgifter. Farmen ligger utanför Bollerup.

Mediaproduktion
Här kan du arbeta på en tidningsredaktion med tidningen A.L.L.T. Du kan också skriva i skrivarverkstaden eller film, grafisk formgivning och utställningar. Mediaproduktion ligger på Kristianstadvägen 1 i Simrishamn.

Kullagret
Här kan du arbeta i loppisbutiken eller med etikettering och paketering av olika produkter. Här finns även ett möbelförråd där vi tar tillvara kommunens möbler för återbruk eller försäljning. Kullagret ligger på Lädergatan 4.

Är du kund och vill handla i loppisbutiken? Här är öppettiderna. Öppnas i nytt fönster.

Företagsgrupper
Om du vill arbeta på ett företag finns företagsgrupper på Ica, Coop, XL-bygg och Borrby ridhus.

Arbetet kan bestå av att packa upp varor, fronta i butik eller djurskötsel och stalluppgifter på ridhuset. Du har stöd från en arbetshandledare i arbetet.

Egen arbetsplats
Du kan tillsammans med en arbetskonsulent hitta en egen arbetsplats som passar dig. Vi har samarbete med olika företag i kommunen. Du arbetar då tillsammans med den personal som är anställd på arbetsplatsen. Någon av de anställda blir din handledare.

Arbetskonsulenten följer regelbundet upp hur du har det på din arbetsplats och är ett stöd för både dig och arbetsplatsen.

Kontakt med arbetsförmedling, skola och försäkringskassa hjälper arbetskonsulenten till med.

Konstgruppen
I konstgruppen har du möjlighet att arbeta med målning, teckning, textil eller andra material samt digitala tekniker som foto och film. Du är själv drivande i din egen skapandeprocess.

Konstgruppens konstnärer arrangerar och deltar i utställningar, evenemang och projekt. Du kommer att arbeta och visa din konst i olika sammanhang. Genom att delta i workshops lär du känna olika tekniker och material att uttrycka dig i.

Lokalen finns på Strandvägen 4 B.

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret