Konkurrensverket lägger ner ärende om gräsklippare

Kanske något av ett antiklimax, men i veckan fick vi meddelande från Konkurrensverket som avskriver ärendet om upphandling av gräsklippare som jag skrivit om tidigare:

För att sammanfatta så anser Konkurrensverket att den utredningsinsats som skulle krävas för att fastställa huruvida vi gjort fel eller inte inte står i proportion till den eventuella överträdelse som begåtts. Vilket väl är i linje med vad jag skrivit om tidigare – jag är nämligen själv inte 100 % säker på hur vi skulle hanterat inköpet för att göra ”rätt”. Ett alternativ var att använda ett ramavtal, men när vi nu gjorde det ansåg en leverantör att vi borde ha annonserat upphandlingen. Ett annat alternativ kunde varit att annonsera upphandlingen, men då kunde den leverantören som hade ramavtalet ifrågasatt varför vi inte använde ramavtalet. Hur vi resonerade kring inköpet har jag skrivit om tidigare här:

https://www.simrishamn.se/upphandlingsbloggen/2019/03/25/grasklippare-for-750-000-kronor/