(Utbildning, video) Så lämnar du anbud till den offentliga marknaden

Igår var det äntligen dags att utbilda lokala företag i hur man gör när man ska lämna anbud till den offentliga marknaden. Ungefär 15 representanter från näringslivet, och några från kommunen, deltog och jag tycker att det blev en bra tillställning. Upphandlingsfrågorna ställs aldrig på sin spets så mycket som när man diskuterar med små- och medelstora företag, så jag är glad att jag fick så mycket frågor (även om de tyvärr inte hörs så bra i inspelningen). Och även att många verkade intresserade av att höras vidare och diskutera vidare kring vad man ska tänka på när man lämnar anbud inom just deras bransch.

På plats hade vi allt från livsmedelsproducenter till arkitekter, så idag är där förhoppningsvis några fler företag som lämnar anbud till den offentlig marknaden än det var igår.

Om du vill se utbildningen så kan du gå in på länken nedan. Inspelningen är på totalt 2,5 timme och en stor del är utan ljud när jag går runt och hjälper företagen med hur man lämnar anbud i systemet, så om du bara vill lyssna på en specifik del så finns några hållpunkter nedan:

Länk till utbildning

Från behov till startmöte – 09:10 – 27:00

Ta fram upphandlingsdokument – 28:30 – 49:00

Lämna anbud – 50:10 – 1:05

<Paus>

Utvärdering, tilldelning, överprövning och avtal – 1:46 – 2:17

Frågor och svar 2:17 – 2:26

Hör gärna av er om ni undrar något eller har tips på hur utbildningen kan utvecklas, eller om det är något jag pratar om som behöver förtydligas.