”Har din dag varit framgångsrik?”

Idag skriver Helena Sävefjärd, Alingsås kommun, om hur en framgångsrik dag ser ut för henne!

”Har din dag varit framgångsrik?”. Den frågan fick jag i veckan. En av mina kollegor berättade att en företagare hon haft kontakt med hade texten ”Önskar dig en framgångsrik dag” i sin e-postsignatur. Mitt svar på frågan blev ja, kanske det. Ordet framgångsrik är inget ord jag brukar använda och jag hade ingen klar tanke över vad jag lägger i ordet framgång.

Några dagar senare har jag fortfarande inte helt klart för mig vad jag tycker kännetecknar en framgångsrik dag, men jag vet vad som enligt mig är en bra arbetsdag. En bra arbetsdag träffar jag kollegor ifrån någon av kommunens många verksamheter, vi träffas för att tillsammans ta fram ett så bra upphandlingsdokument som möjligt eller för att stämma av hur ett avtal funkar. Jag vill också gärna ha kontakt med någon av våra leverantörer eller företagare som vill bli leverantör till oss, all leverantörsdialog tycker jag är väldigt roligt! Jag vill också få möjlighet att stämma av några funderingar med någon av mina närmsta kollegor och jag trivs också som bäst när jag får möjlighet att hjälpa någon annan, att tillsammans fundera på och planera vad vi ska lägga fokus på framöver vill jag också gärna hinna med! En bra arbetsdag vill jag också gärna ha kontakt med någon beställare som önskar svar på någon avtals- eller upphandlingsfråga. Ytterligare något som jag gärna vill göra är att fika i vårt personalrum, där möts kollegor från kommunledningskontoret, som upphandlingsenheten tillhör, och där blir det många roliga samtal om allt möjligt. Det går ju inte att jobba i kaféstaden Alingsås och missa att fika!

Jag har förmånen att jobba tillsammans med en kollega som när jag avslutar ett möte och säger tack alltid säger ”Alltid ett nöje”. Jag blir lika glad varje gång! Det är ju inte alltid så mycket som behövs för att göra någons dag. Jag önskar alla bloggläsare en riktigt bra och framgångsrik dag, vad du än lägger i de begreppen!