Sveriges Offentliga Inköpares årskonferens

I år åker jag och min kollega Frida för första gången sen jag började i kommunen på Sveriges Offentliga Inköpares (SOIs) årskonferens, som i år hålls i Luleå. Det ska bli otroligt roligt och givande och det finns många spännande föreläsningar att se fram emot. Upplägget med parallella seminarier är bra så att man verkligen kan skräddarsy sina dagar utifrån det man har intresse och behov av. Såhär ser min individuell plan för dagarna ut:

Torsdag 2 april 13.00 – 13.35: Moln, säkerhet och Outsourcing
Torsdag 2 april 13.45 – 14.20: Hantering av avvikelser under avtalsperioden
Torsdag 2 april 14.30 – 15.05: Kompletteringar och förtydligande av anbud

Fredag 3 april 08.30 – 09.50: Fördjupning entreprenadjuridik – Partnering

Utöver ovanstående finns möjlighet att lära sig om ”Världens första klimatpositiva meny”, hur leverantörer vill att upphandlingsdokument ska vara utformade för att kunna lämna bra anbud och hur man kan förebygga ekonomisk brottslighet. Det finns med andra ord alla förutsättningar för att lära sig nya saker som i längden kommer till nytta för medborgarna i Simrishamns kommun.

Självklart ska det också bli roligt att träffa och diskutera med upphandlings- och inköpskollegor runt om i landet. Genom bloggen har jag fått en hel del kontakter som jag tyvärr inte har haft möjlighet att träffa ännu. Om du ska dit och vill ses som hastigast för att diskutera upphandlingsfrågor eller bara för att hälsa så hör gärna av dig till mig!

Med vänliga hälsningar,
Marcus Bäckström