Årets inköpare 2020

Hej, och välkommen till Upphandlingsbloggen.

Det här inlägget är speciellt att skriva eftersom det är det första inlägget jag skriver sen jag blev utsedd till årets inköpare 2020 av Sveriges Offentliga Inköpare (SOI). Kul, oväntat och överraskande.

Jag förstår att detta innebär att fler personer än vanligt kommer hitta hit, vilket förstås är roligt. På bloggen försöker jag lyfta mina tankar kring upphandlings- och inköpsarbete generellt, samtidigt som jag relaterar det till vardagen i en liten kommun. Varför anser jag att man bör göra skillnad på mindre och större kommuner? Det kan ni läsa mer om här:

https://www.simrishamn.se/upphandlingsbloggen/2019/11/28/jag-kommer-fran-en-liten-kommun/

Det har blivit en hel del inlägg det senaste året märker jag nu när jag tittar tillbaka, så nytillkomna läsare kanske behöver hjälp för att hitta till de ”populäraste” (= mest lästa) inläggen. Jag listar några nedan som behandlar ämnen som jag själv tycker är extra viktiga, men titta gärna igenom historiken på bloggen för att hitta inlägg som berör andra områden också:

10 tips för att förbättra dina upphandlingar

Alla krav är bör-krav

Hur mycket kostar dålig inköpsmognad och bristande avtalsuppföljning?

Upphandlingsfrukost med fokus direktupphandling

Är LOU verkligen tänkt att fungera såhär?

Därför behövs en stark, central upphandlingsfunktion

Det är väl bara att ringa? (Gästinlägg av Helena Sävefjärd.)

Effektivare offentlig upphandling – En kommentar

Framtidens offentliga inköpare!

Åter igen – välkommen hit! Hoppas att du kan ha någon behållning av mina och Helenas framtida blogginlägg. Och tveka inte att kontakta mig om du har synpunkter, tankar eller bara vill diskutera någonting upphandlingsrelaterat – det är i dialogen som nya idéer och tankar uppstår.

Med vänliga hälsningar,

Marcus Bäckström
Upphandlingsstrateg