LIA-praktikant sökes!

Simrishamns kommun får regelbundet förfrågningar om att ta emot duktiga LIA-praktikanter från de olika yrkeshögskolor för offentlig upphandling som finns runt om i Sverige. Kommunen vill gärna ta emot praktikanter då vi ser det som utvecklande både för praktikanten och för oss som organisation. Samtidigt är det inte alltid det passar med hänsyn till tid, resurser och att vi vill kunna erbjuda varje praktikant en givande arbetsmiljö att utvecklas och utmanas i.

Nu ser vi dock att vi har möjlighet att ta emot en praktikant någon gång under perioden november 2020 – maj 2021, och vill då gärna erbjuda den möjligheten. Vi ser därför gärna att du som söker LIA-praktik någon gång under den angivna perioden kontaktar oss med följande uppgifter:

  • Lite information om dig som person (personligt brev).
  • Information om din utbildning.
  • Information om vilken tidsperiod som är aktuell.
  • Annan information du känner är viktig för oss att känna till.

Vi söker en person som har grundläggande kunskaper inom offentlig upphandling, som är framåt och driven och intresserad av att lära sig mer om hur offentlig upphandling fungerar i praktiken. Dina tidigare kunskaper och erfarenheter är egentligen inte det viktigaste, utan vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

I Simrishamns kommun kommer du få möjlighet att prova på att praktiskt arbeta med olika typer av upphandlingar, allt från direktupphandlingar till större upphandlingsprocesser. Du kommer få handledning och stöd från de två personer som jobbar som upphandlare på kommunens ekonomienhet idag. Du kommer få delta på olika samverkansmöten, interna utbildningar, företagarträffar och generellt få en känsla för hur arbetet som upphandlare i en liten kommun ser ut.

Om du är intresserad så skicka en ansökan till:

Marcus Bäckström, marcus.backstrom@simrishamn.se, 0414-81 91 23
Frida Ralmark, frida.ralmark@simrishamn.se, 0414-81 91 38

Sista ansökningsdag är 2020-10-21.