LIA-praktikant sökes (Del 2)

I oktober ifjol sökte vi LIA-praktikant och det får man säga föll väl ut då Natalie (numera anställd upphandlare i kommunen) kom hit och praktiserade! Nu ser jag och Natalie en möjlighet att ta in ytterligare en LIA-praktikant till hösten, det vill säga någon gång under perioden september – december.

Om du är intresserad, skicka en ansökan till mig (marcus.backstrom@simrishamn.se) eller Natalie (natalie.seyoum@simrishamn.se). Sista ansökningsdag är måndagen den 31:a maj, sen återkommer vi med besked i början av juni! För mer information om vad praktiken innebär och vilka handlingar du bör skicka med i din ansökan, se nedan information (som är hämtad från det senaste blogginlägget där vi sökte LIA-praktikant).

Välkommen till oss!

/Marcus & Natalie

Simrishamns kommun får regelbundet förfrågningar om att ta emot duktiga LIA-praktikanter från de olika yrkeshögskolor för offentlig upphandling som finns runt om i Sverige. Kommunen vill gärna ta emot praktikanter då vi ser det som utvecklande både för praktikanten och för oss som organisation. Samtidigt är det inte alltid det passar med hänsyn till tid, resurser och att vi vill kunna erbjuda varje praktikant en givande arbetsmiljö att utvecklas och utmanas i.

Nu ser vi dock att vi har möjlighet att ta emot en praktikant och vill då gärna erbjuda den möjligheten. Vi ser därför gärna att du som söker LIA-praktik någon gång under den angivna perioden kontaktar oss med följande uppgifter:

  • Lite information om dig som person (personligt brev).
  • Information om din utbildning.
  • Information om vilken tidsperiod som är aktuell.
  • Annan information du känner är viktig för oss att känna till.

Vi söker en person som har grundläggande kunskaper inom offentlig upphandling, som är framåt och driven och intresserad av att lära sig mer om hur offentlig upphandling fungerar i praktiken. Dina tidigare kunskaper och erfarenheter är egentligen inte det viktigaste, utan vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

I Simrishamns kommun kommer du få möjlighet att prova på att praktiskt arbeta med olika typer av upphandlingar, allt från direktupphandlingar till större upphandlingsprocesser. Du kommer få handledning och stöd från de två personer som jobbar som upphandlare på kommunens ekonomienhet idag. Du kommer få delta på olika samverkansmöten, interna utbildningar, företagarträffar och generellt få en känsla för hur arbetet som upphandlare i en liten kommun ser ut. Du kommer dessutom få följa införandet av kommunens nya e-handelssystem som kommer pågå under hela hösten och vintern.