Gästinlägg LIA-praktikant, Vecka 1

Detta inlägg är skrivet av Jennie Friman.

Hej,

Jag heter Jennie och studerar Offentlig Upphandling på Yrgo yrkeshögskola i Göteborg.

Jag har nu under pandemin studerat vilket har varit en utmaning både för oss studenter men likaså även för skolan. Jag har läst all teori och den mest spännande biten är kvar, min LIA praktik och den kommer jag göra på Simrishamn kommun med Marcus Bäckström som handledare.

Natalie som tidigare har varit LIA praktikkant på Simrishamns kommun, numera anställd kommer vara ett stöd för mig under min praktik och det är jag väldigt glad för.

Jag har tidigare arbetat inom bilbranschen samt servicebranschen och har trivts väldigt bra. Det var av en ren slump som jag såg en annons om utbildningen och började göra research om yrket, då kände jag direkt att denna utbildning måste jag söka!

Min första vecka har nu passerat och jag känner, äntligen är jag igång. All min praktik kommer ske på distans och hittills har det fungerat riktigt bra. Jag får ett väldigt bra stöd från både Marcus och Natalie.

Nästa vecka kommer jag att åka till Simrishamn för att träffa Marcus & förhoppningsvis Natalie samt övriga kollegor som arbetar på kommunen, där ska jag få en rundtur i stadshuset och en introduktion av min handledare. Detta ska bli väldigt kul och lärorikt och ser fram emot min tid som praktikant på Simrishamn kommun.

Jag kommer framöver att skriva ett blogginlägg varje vecka där jag uppdaterar om vad jag får göra på min praktik och jag hoppas att ni vill följa min resa!

Vänliga hälsningar,
Jennie