Gästinlägg LIA-praktikant, del 2-3

Nedan kommer två inlägg som vår LIA-praktikant Jennie Friman skrivit angående sin LIA hos oss. Inläggen avser vecka 2-3 av Jennies praktik!

Inlägg 1
Hej,

Ytterligare en vecka har gått av min praktik och tiden bara flyger i väg, visst brukar det vara så när man har roligt! Det har varit en händelserik vecka med nya uppgifter från Marcus och ett besök i Simrishamn.

Jag har börjat arbeta med en fiktiv upphandling, framför allt för att detta är min första praktik och för att få testa mig fram i de olika systemen och upphandlingsdokumenten jag har fått ta del av. Men också för att längre fram kunna på ett lättare sätt ta mig an en upphandling. Jag och Marcus har haft dagliga avstämningar där jag kan fråga allt jag vill om upphandling 😊 Och det är många frågor som har kommit upp, frågor jag tänk på mycket denna vecka är: Hur vet jag när mitt förfrågningsunderlag är klart? Har jag ställt tillräckligt med krav? Ur en upphandlingsstudents ögon är svaret, Aldrig. Jag har nog landat i att jag måste skriva flera upphandlingsdokument och att ta in så mycket kunskap som möjligt så kommer det med tiden.

I slutet av veckan packade jag en väska och körde ner till Simrishamn för ett besök på Stadshuset. Marcus visade mig runt och jag fick hälsa på de anställda som arbetade på plats. Vi hade en genomgång där jag fick lära mig hur kommunens rutiner och processer ser ut och vi gick genom grunden för offentlig upphandling. Det var en lärorik dag och väldigt roligt att få träffa Marcus och de anställda på kontoret. Jag passa självklart på att se mig runt i Simrishamn och de närliggande kommunerna och jag måste flika in med hur vackert det är här nere 😊

Inlägg 2
Ännu en vecka har gått av praktiken och jag är så otroligt glad och tacksam för att få göra min praktik just på Simrishamn kommun. Varför det kan man då fråga sig, jo för att jag får ta del av allt som Marcus och Natalie arbetar med vilket är väldigt givande och lärorikt.

Jag har under veckan fortsatt arbeta med min fiktiva upphandling, läst på om andra upphandlingar för att lära mig hur man kan formulera sig, vilka krav andra har ställt och för att inte behöva uppfinna hjulet igen. Att läsa andras upphandlingar är både kul och nödvändigt för jag börja tänka steget längre då, och framför allt uppstår många frågor som jag sedan kan fråga Marcus om 😊

Utöver detta har jag fått en uppgift att hjälpa kanslienheten med en Förnyad konkurrensutsättning som jag ska börja med nästa vecka.

Vi hörs nästa vecka!

Jennie