Välkommen till Simrishamn och Österlen

Simrishamn - den lilla staden med Sveriges största fiskehamn! 
Simrishamn och  Österlen erbjuder ett brett utbud av unika och underhållande upplevelser. Här är ett paradis för naturälskare, med gott om vandringsleder i naturen som är nära. Cykla längs cykelvänliga vägar, följ på en guidad fisketur med båt och prova fiskelyckan efter lax och torsk? Stig tillbaka och upptäck historien, upplev livet som en riddare på medeltida Glimmingehus. Se belysta hällristningar efter mörkrets inbrott i närheten av Simrishamn  eller Sveriges största bronsåldersgrav, Kiviksgraven. Området är familjevänligt med goda möjligheter att göra saker tillsammans som cykla dressin, vandra vid Stenshuvuds nationalpark,  besök spännande muséer som Autoseum, Frasses och Mariannes musikmuseum, Österlens museum och Museum och Arkiv på Kivik. Upplev musik och teater, allt från klassikt till modernt. Vilken blir din favorit?

Området Österlen
Den största orten på Österlen är Simrishamn, tätt följd av Tomelilla. I dag räknas Ingelstads, Järrestads och Albo härader till Österlen, det vill säga Tomelilla och Simrishamns kommun. Men någon exakt gräns för Österlen finns alltså inte idag men just ur turistperspektiv anser många att regionen sträcker sig ungefär mellan den långa sandstranden Haväng vid Ravlunda skjutfält i nordost, Agusa i nordväst, och Nybrostrand eller Ystad i sydväst. Med en sådan definition inbegrips en del av Linderödsåsen från Stenshuvud i sydost via Brösarps backar till Agusa. Lite kort om Simrishamn och byarna i Simrishamns kommun finner du i menyn till höger.

Här kan du boka boende och aktiviteter och se vad som är på gång just när du vill besöka Österlen.

Österlen lyser 31 oktober-2 november

För tionde året i rad lyser Österlen med olika ljusevenemang under Allhelgonahelgen. Start fredag, invigning i Årets ljusby - Kivik. Under lördagskvällen fortsätter sedan ca 40 orter att fyllas av arrangemang med anknytning till ljus på de mest fantastiska och kreativa sätt. För fullständigt program för varje by, se www.osterlenlyser.se

Österlenmaran 1 november

Spring den klassiska maratondistansen på 42 195 meter i mörkret genom upplysta byar på natursköna Österlen. Facklor, marschaller, fyrverkerier och ljuskonstverk kantar vägen då loppet pågår samtidigt som den årliga ljusfesten Österlen Lyser. Vi vågar lova att detta blir något alldeles, alldeles speciellt. se www.osterlenmaran.se

Norra Kivik


Vi jobbar även med hemsidan www.visitystadosterlen.se där du kan söka information och boka paket, event, aktiviteter och boende.


 Välkommen till Österlen!


Önskar Ni kontakta oss finns vi på telnr:  0414-81 98 00  eller mail: turistbyra@simrishamn.se

Telefon Simrishamns kommunväxel: 0414-81 90 00