Välkommen till Simrishamn och Österlen

Simrishamn - den lilla staden med Sveriges största fiskehamn! Med en underbart lång sommarperiod, med historien ristad i berg och kyrkor, med hav och land i en sällsam enhet, med råvaruproduktion och mat som en röd tråd finns här oändligt mycket att utforska. Här kan du boka boende och aktiviteter och se vad som är på gång just när du vill besöka Österlen. Välkomna att låta oss ta hand om er!

Vi jobbar även med hemsidan www.visitystadosterlen.se där du kan söka information och boka paket, event, aktiviteter och boende.


Sillens Dag 2014

Sillens Dag 30 augusti 2014

Dags för ett av sensommarens stora evenemang i Simrishamn – för 18:e gången arrangeras Sillens dag, i år med fler aktiviteter än någonsin!

Vad vore Simrishamn utan sillen? På Sillens dag står sillen i centrum! Visning av segelfartyg, rökeriet, uppträdanden – och så sill förstås! Sill i mängder och i alla sorts varianter på stadens restauranger.

- Det är mysigt att strosa omkring på hamnplan bland marknadsstånden, här finns både konsthantverk och mer matnyttiga saker, säger Sofie Bredahl. I år bjuds det även på boule av hög kvalitet i Södra planteringen då ett hundratal spelare från hela södra Sverige gör upp om titeln i Sillacupen.

Sillens dag lockar besökare från hela södra Sverige och det är ett digert program man kan ta del av med något för alla åldrar. Lax- och sommarfiske kan bokas i förväg, på Nya rökeriet kan man lära sig hur man gör flaskskepp, Autoseum har bilkortege, man kan boka matvandring på silltema, besöka Simrishamns varv, avnjuta Simrishamns segelsällskaps aktiviteter under dagen, köpa nyfångad fisk i ”hemmahamnen” direkt från båt m.m.

Se Program för Sillens Dag.


Upplev!

I Simrishamn och på Österlen väljer du bland många unika och trevliga upplevelser. Musik, mat, teater, äventyr och mycket mer för alla åldrar. Se mer information på www.visitystadosterlen.se

Njut!

Kom och få en upplevelse för alla sinnen. Boka ett färdigt paket med boende och gourmetmenyer.


 

App för smarttelefoner - cykel och vandring

Vandrings och cyklingstipsApp utvecklas för smartphones, Android och Iphone, i ett gemensamt Leaderprojektet för Ystads, Simrishamns, Tomelilla och Sjöbo turistbyråer. Nu är appen här och är kostnadsfri att ladda ner och namnet är YstadÖsterlen. Läs mer här.

Det finns många trevliga appar för området - Se fler exempel här.

 

Arrivalguide för Ystad & ÖsterlenArrivalguide - Ystad & Österlen

Här hittar du ett stort utbud av  aktiviteter och sevärdheter. Få gratis Ystad & Österlen guide nu!

 

Välkommen till Österlen!


Önskar Ni kontakta oss finns vi på telnr:  0414-81 98 00  eller mail: turistbyra@simrishamn.se

Telefon Simrishamns kommunväxel: 0414-81 90 00