Välkommen till Simrishamn och Österlen

Simrishamn - den lilla staden med Sveriges största fiskehamn! 

Simrishamn och  Österlen erbjuder ett brett utbud av unika och underhållande upplevelser. Här är ett paradis för naturälskare, med gott om vandringsleder i naturen som är nära. 

Mot solen

All information hittar du på vår destinationssajt  
www.visitystadosterlen.se  
 Få inspiration och hitta bokningsmöjligheter inför ditt besök till Ystad & Österlen-området. Här finns alla aktiviteter, kaféer, evenemang och boende.

Bo & ät gott! Kom hit! Frossa!

Rå om dig själv och njut av en riktigt avkopplande helg på Österlen. Bo lyxigt, hemtrevligt, romantiskt och personligt. Hotellen erbjuder härliga paket med övernattning och välkomponerade menyer. Läs mer om hotellpaket i området.

Se vad som händer i området när du besöker oss här.

Storslam i White Guide 2015

Nya White Guide är publicerad och det är storslam för Ystad-Österlenregionen: 4 i Ystads kommun, 4 i Tomelilla kommun – och 13 i Simrishamns kommun: Blåsingsborgs Gårdshotell, en gaffel kort, Franskans Crêperie, Friden Gårdshotell, Gårdens Café & Vedugn, Hammenhögs Gästgivaregård, Karlaby Kro, Karnelund Krog & Rum, Kiviks Hotell, Maritim Krog & Hotell, Nordic Sea Winery, Sköllen Gårdshotell & Restaurang, Vitemölla Badhotell.

Österlen trea på Facebook

Sveriges bästa Facebooksidor inom turismsverige under januari är: I Love Höga Kusten, Göteborg.com och Österlen.

Turismrankingen jämför 111 Facebooksidor med fokus på turism i Sverige och visar hur effektiva sidorna är att kommunicera.  Rankingen offentliggörs fyra gånger per år och baseras på analysmetoden Page Effect Rank” som genomförs av LL41 Communications. Rankingen ger information om hur de medverkande sidorna presterar i relation till sin egen kapacitet och i relation till de medverkande sidorna. Läs mer här. Vår aktuella facebooksida hittar du här.

Favoriter

Cykla längs cykelvänliga vägar, följ på en guidad fisketur med båt och prova fiskelyckan efter lax och torsk? Stig tillbaka och upptäck historien, upplev livet som en riddare på medeltida Glimmingehus. Se belysta hällristningar efter mörkrets inbrott i närheten av Simrishamn  eller Sveriges största bronsåldersgrav, Kiviksgraven. Österlen är familjevänligt med goda möjligheter att göra saker tillsammans som cykla dressin, vandra vid Stenshuvuds nationalpark, besök spännande muséer som Autoseum, Frasses och Mariannes musikmuseum, Österlens museum och Museum och Arkiv på Kivik. Upplev musik och teater, allt från klassikt till modernt. Vilken blir din favorit?

Området Österlen

Den största orten på Österlen är Simrishamn, tätt följd av Tomelilla. I dag räknas Ingelstads, Järrestads och Albo härader till Österlen, det vill säga Tomelilla och Simrishamns kommun. Men någon exakt gräns för Österlen finns alltså inte idag men just ur besöksperspektiv anser många att regionen sträcker sig ungefär mellan den långa sandstranden Haväng vid Ravlunda skjutfält i nordost, Agusa i nordväst, och Nybrostrand eller Ystad i sydväst. Med en sådan definition inbegrips en del av Linderödsåsen från Stenshuvud i sydost via Brösarps backar till Agusa. Lite kort om Simrishamn och byarna i Simrishamns kommun finner du i menyn till höger. 

Norra Kivik


 


Välkommen till Simrishamn och Österlen!

Önskar Ni kontakta oss finns vi på telnr:  0414-81 98 00  eller mail: turistbyra@simrishamn.se

Telefon Simrishamns kommunväxel: 0414-81 90 00