Välkommen till Simrishamn på Österlen

Simrishamn och Österlen erbjuder ett brett utbud av unika och underhållande upplevelser. Här är ett paradis för naturälskare, med gott om vandringsleder i naturen som är nära. 
Om du har frågor om Österlen, eller Simrishamn som turiststad, är du välkommen att besöka turistbyrån, belägen alldeles vid hamnen i Simrishamn. Det går också bra att ringa på 0414-81 98 00.

All turistinformation över Simrishamn, Kivik och Österlen hittar du samlad på vår destinationssajt: www.visitystadosterlen.se 
Få inspiration och hitta bokningsmöjligheter inför ditt besök till Ystad & Österlen-området. Här finns alla aktiviteter, sevärdheter, kaféer, evenemang och boende.

Öppet just nu! 
Aktuella öppettider för kaféer & restauranger

Klara Marie

Klara Marie seglar

Kom, njut och må bra!

Upplev den färgrika och varierande naturen, njut av gourmetmenyer och upplev området i din egen takt. Hotellen erbjuder många olika paket - Upplev Österlen eller en Kroferie. Välj att komma en vardag eller helg, stanna en eller flera nätter och njut av upplevelser för alla dina sinnen. Boka ditt erbjudande här.

Favoriter

Cykla längs cykelvänliga vägar, följ på en guidad fisketur med båt och prova fiskelyckan. Stig tillbaka och upptäck historien, upplev livet som en riddare på medeltida Glimmingehus. Se belysta hällristningar efter mörkrets inbrott i närheten av Simrishamn  eller Sveriges största bronsåldersgrav, Kiviksgraven. Österlen är familjevänligt med goda möjligheter att göra saker tillsammans som cykla dressin, vandra vid Stenshuvuds nationalpark, besök spännande muséer som Autoseum, Frasses och Mariannes musikmuseum, Österlens museum och Museum och Arkiv på Kivik. Upplev musik och teater, allt från klassikt till modernt. Vilken blir just din favorit?

Området Österlen

Den största orten på Österlen är Simrishamn, tätt följd av Tomelilla. I dag räknas Ingelstads, Järrestads och Albo härader till Österlen, det vill säga Tomelilla och Simrishamns kommun. Men någon exakt gräns för Österlen finns alltså inte idag men just ur besöksperspektiv anser många att regionen sträcker sig ungefär mellan den långa sandstranden Haväng vid Ravlunda skjutfält i nordost, Agusa i nordväst, och Nybrostrand eller Ystad i sydväst. Med en sådan definition inbegrips en del av Linderödsåsen från Stenshuvud i sydost via Brösarps backar till Agusa. 

Norra Kivik

Välkommen!

Önskar Ni kontakta oss finns vi på telefonnummer:  0414-81 98 00  eller epost: turistbyra@simrishamn.se

Telefon: Simrishamns kommunväxel: 0414-81 90 00