Badstränder

I vår kommun finns några av Sveriges finaste badstränder. Vår kust är cirka sex mil lång och sträcker sig från Julebodaåns mynning till Mälarhusens strandbad.

I söder och norr finns vidsträckta sandstränder och däremellan finns en mängd olika naturtyper, allt från strandängar och alkärr till klippor och sandstenshällar. Landskapet är bedårande vackert och bryts på ett harmoniskt sätt av några genuina fiskesamhällen och kulturhamnar.

På vår kommunkarta finns information om lokalisering av badplatser samt badvattnets kvalitet. Större badplatser finns mellan Haväng och Kivik, vid Knäbäckshusen och Tobisvik och mellan Kyl och Mälarhusen. För den som föredrar sötvattenbad, finns en badplats vid Gyllebosjön.

Här kommer du till vår kommunkarta.

Utanför officiella badplatser erbjuder kusten både sandstränder och badvänliga hällar på många platser.

Hundar och hästar får inte vara på kommunens officiella badplatser mellan 1 juni och 31 augusti. Hundbad finns vid Vårhallen norr om Simrishamn.

Här kan du läsa mer om regler gällande att ta med hästar och hundar till badplatser.

Strandbroschyr

Tillsammans med Ystads kommun har vi tagit fram en broschyr om våra stränder och som du kan ladda ner här:

Här kan du ladda ner strandbroschyr 2019.

Den tar upp säkerhetsaspekter (strömmar, parkera rätt etc.) men berättar också om hur man kan ta sig till stranden med kollektivtrafik eller cykel, hur stränderna ser ut och så vidare

Här får du information om bland annat algblomning från Informationscentralen för Egentliga Östersjön.