Badstränder i Simrishamns kommun på Österlen

I vår kommun i hjärtat av Österlen finns några av Sveriges finaste badstränder. Vår kust är cirka sex mil lång och sträcker sig från Julebodaåns mynning till Mälarhusens strandbad.

I söder och norr finns vidsträckta sandstränder och däremellan finns en mängd olika naturtyper, allt från strandängar och alkärr till klippor och sandstenshällar. Landskapet är bedårande vackert och bryts på ett harmoniskt sätt av några genuina fiskesamhällen och kulturhamnar.

På vår kommunkarta finns information om lokalisering av badplatser samt badvattnets kvalitet. Större badplatser finns mellan Haväng och Kivik, vid Knäbäckshusen och Tobisvik och mellan Kyl och Mälarhusen. För den som föredrar sötvattenbad, finns en badplats vid Gyllebosjön.

Här kommer du till vår kommunkarta.

Utanför officiella badplatser erbjuder kusten både sandstränder och badvänliga hällar på många platser.

Hundar och hästar får inte vara på kommunens officiella badplatser mellan 1 juni och 31 augusti. Hundbad finns vid Vårhallen norr om Simrishamn.

Här kan du läsa mer om regler gällande att ta med hästar och hundar till badplatser.

Strandbroschyr

Nedan finns vår och Ystads kommuns gemensamma strandbroschyr ”Välkommen till våra stränder”. I den får du veta mer om varje strand och hur du kan ta dig dit.

Vill du ladda ner strandbroschyren?

Du kan ladda ner den här:

strandbroschyr-2021-svensk

Det går också bra att bläddra i den här.

Det finns även en engelskspråkig utgåva som du kan ladda ner här

strandbroschyr-2021-engelsk

eller bläddra i här.

Algblommning

Här får du information om bland annat algblomning från Informationscentralen för Egentliga Östersjön.