Gymnasium

Efter avslutad grundskola finns möjligheten att fortsätta studier på gymnasiet. I Simrishamn finns både teoretiska och praktiska program. Vår gymnasieskola heter Nova gymnasium.

Välja gymnasium

Information om ditt gymnasieval hittar du på Skånegy.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Här ser du vilka utbildningar som finns och hur ansökan och antagning går till. Vill du ha hjälp med ditt skolval är du välkommen att kontakta studie- och yrkesvägledare på din skola.

Nova gymnasium

Under vinter/vår 2024 lanseras nya novagymnasium.se men under tiden kan du kika in på den nuvarande hemsidan. Länk till annan webbplats.

I Simrishamn finns Nova gymnasium, en kommunal gymnasieskolan, med både högskoleförberedande program och yrkesprogram. Nova gymnasium är den lilla skolan mitt i stan. Att vi är små betyder också att vi har nära till varandra, dels elever emellan men även elever och personal. Precis som vi vill ha det! Oavsett vilket program du väljer så får du växa både i ditt lärande, socialt och vi är måna om att förbereda dig på bästa sätt för nästa steg i livet. Vill du veta mer, ta en titt på Nova gymnasiums hemsida.

På Nova gymnasiums hemsida kan du läsa mer om skolans program, personal. Där hittar du även kontaktuppgifter och annan nyttig information.

Hamnabro - anpassad gymnasieskola i Simrishamns kommun

På anpassad gymnasieskola arbetar vi för att erbjuda undervisning i ändamålsenliga lokaler i en pedagogisk och social miljö som präglas av hög tillgänglighet.

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret