Näringsliv och upphandling

Simrishamns kommun är en av Skånes mest företagsamma kommuner. Här finns en tradition av små och medelstora företag. Här finns också större företag inom industri och livsmedelssektorn. Kultur- och besöksnäringen är särskilt stark här på Österlen.

Flygbild över centrala staden Simrishamn. De röda tegeltaken speglar sig i solen. Kyrkan , torget och kommunhuset syns på bilden. Till höger i bilen syns småbåtshamnen och det blå havet. Längre bort i bild syns sandstrand, träd och Stenshuvud.

Vill du starta och driva sitt eget företag är Simrishamns kommun den rätta platsen. Kommunen stödjer en positiv utveckling av det lokala näringslivet och erbjuder möjligheter för blivande och befintliga företagare.

I Simrishamn finns ett stort nätverk av samarbeten och partnerskap. Här kan du dra nytta av stöd och rådgivning från organisationer som Nyföretagarcentrum och Tillväxt Syd, som är till hjälp för företag att växa och utvecklas.

Välkommen till näringslivsfrukost onsdagen den 5 juni!

Vi träffas denna morgon på Svabesholms Kungsgård söder om Kivik. Frukosten står framdukad från kl 07.30 och programmet startar kl 08.00 till 09.30 därefter visning av den engelska trädgården.

Lite ur programmet:

 • Välkommen till näringslivsfrukost - Jeanette Ovesson, kommunstyrelsens ordförande och Cecilia Wennersten, näringslivsutvecklare, Simrishamns kommun.
 • Caroline Thuresson Skog och Anders Thuresson hälsar oss välkomna till Svabeholms Kungsgård och berättar om gårdens historia, nutid och framtid. På gården finns många spännande företag som tillsammans erbjuder alltifrån besöksträdgård med plantshop, design, heminredning samt mode vintage, mat och mycket mera.
 • Erik Hultgren, näringspolitisk rådgivare på Svenskt Näringsliv, ger en dagsfärsk bild av ekonomin, och av resultatet i deras årliga undersökning av företagsklimatet i landets kommuner. Hur nöjda är de lokala företagen och hur kan vi arbeta framåt tillsammans.
 • Avslutning och möjlighet för visning av den engelska trädgården Våren är äntligen här. Nu står allt på kö för att blomma, och just nu är tulpanerna och körsbärsträden som vackrast.” Välkommen på visning till www.denengelskatradgarden.se Länk till annan webbplats. (ca 30 min)

Adress: Svabeholms Kungsgård, 277 35 Kivik, www.svabesholm.se Länk till annan webbplats.

Anmäl er senast den 3 juni till naringsliv@simrishamn.se och vänligen ange ev. kostpreferenser (begränsat antal platser)

Varmt välkommen!

Sök affärsutvecklingscheckar!

Har du nya planer inom digitalisering, hållbarhet eller internationalisering? Sök då Region Skånes affärsutvecklingscheckar!

Checkarna ska bidra till att öka konkurrenskraften för skånska företag och i förlängningen göra det möjligt att nyanställa.

Det finns tre checkar att söka:

 • Digitalisering: Skapa nya värden i företaget genom att använda digital teknik. Det kan till exempel handla om att ta fram en digital strategi, identifiera nya affärsmodeller eller att effektivisera digitala processer och system.
 • Hållbarhet: Hållbarhetscheckar kan användas för insatser för företagets omställning till en grön och koldioxidsnål ekonomi genom digital utveckling, nya affärsmöjligheter, utvecklade affärsmodeller eller innovationer.
 • Internationalisering: Funderar du på att göra affärer utomlands? Då kan du söka finansiellt stöd. Du kan få upp till 250 000 kronor för en satsning på en ny marknad utanför Sverige.

Läs mer och sök checkarna via länken här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Nu har restauranger i Simrishamn möjlighet att ansöka om att få servera lunch till Nova gymnasiums elever.

Nova gymnasium är en skola i Simrishamns kommun med ca 250 elever. Skolan har inte själv tillgång till lunchlokaler. Kommunen har därför behov av restauranger som kan tillhandahålla både restauranglokal och skollunch inom rimligt gångavstånd till skolan. Läs mer om restaurangernas möjligheter här.

Lägg in dina evenemang i evenemangskalendern!

Glöm inte att du kostnadsfritt kan lägga in dina evenemang i evenemangskalendern.

Innovationscentrum för landsbygden, Almi företagspartner, Tillväxt Syd och Nyföretagarcentrum

Nu kan du träffa dem på Marint centrum i Simrishamn. Ta chansen och prata företagarfrågor. Drop-in. Ingen föranmälan krävs.

 • Nyföretagarcentrum Drop-in – för dig som vill starta eget. Onsdagar kl. 12.00-14.00. Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 • Innovationscentrum för landsbygden – för dig som vill utveckla din idé eller innovation: 29/4, 28/5 kl. 12.00-14.00
 • Almi företagspartner– för dig som vill prata finansiering och företagsrådgivning.
 • Tillväxt Syd – för dig som vill utveckla ditt företag.

Vill du få aktuell information om vad som är på gång för företagare på Österlen?

Prenumerera då på vårt nyhetsbrev Näringslivsnytt från Simrishamns kommun som kommer ut med sex nr/år. Du blir prenumerant genom att skicka ett mail till naringsliv@simrishamn.se.

Vill du att vi besöker ditt företag?

Vi gör företagsbesök i syfte att underlätta för företagen i deras kontakt med kommunen och för att öka våra egna kunskaper om företagandet.

Vi besöker företag i alla branscher, stora och små, helt nya och de som funnits här en längre tid och inte minst företag i alla delar av kommunen.

Vill du att vi besöker ditt företag i år? Kontakta då näringslivsutvecklare Cecilia Wennersten på cecilia.wennersten@simrishamn.se så bokar vi in ett besök.

Cecilia Wennersten
Näringslivsutvecklare
Upphandling och E-handel
Stortorget 6, Simrishamn
Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret