Näringsliv och upphandling

Simrishamns kommun är en av Skånes mest företagsamma kommuner. Här finns en tradition av små och medelstora företag. Här finns också större företag inom industri och livsmedelssektorn. Kultur- och besöksnäringen är särskilt stark här på Österlen.

Flygbild över centrala staden Simrishamn. De röda tegeltaken speglar sig i solen. Kyrkan , torget och kommunhuset syns på bilden. Till höger i bilen syns småbåtshamnen och det blå havet. Längre bort i bild syns sandstrand, träd och Stenshuvud.

Vill du starta och driva sitt eget företag är Simrishamns kommun den rätta platsen. Kommunen stödjer en positiv utveckling av det lokala näringslivet och erbjuder möjligheter för blivande och befintliga företagare.

I Simrishamn finns ett stort nätverk av samarbeten och partnerskap. Här kan du dra nytta av stöd och rådgivning från organisationer som Nyföretagarcentrum och Tillväxt Syd, som är till hjälp för företag att växa och utvecklas.

”God morgon, företagare!”

Digitala frukostmöten för företagare.

Under våren startar vi digitala frukostmöten: ”God morgon, företagare!” Det blir en aktuell information från kommunen, presentation av vad som är på gång, både nu och framöver.

Vi kommer även att bjuda in gäster från näringslivets organisationer. Allt detta under 45 minuter med start kl. 8.15. Självklart kommer det vara möjligt att chatta och ställa frågor.

Datum för ”God morgon, företagare!

Mer information hittar du på godmorgonsidan här.

Här kommer du också hitta länkar till sändningarna.

Sök affärsutvecklingscheckar!

Har du nya planer inom digitalisering, hållbarhet eller internationalisering? Sök då Region Skånes affärsutvecklingscheckar!

Checkarna ska bidra till att öka konkurrenskraften för skånska företag och i förlängningen göra det möjligt att nyanställa.

Det finns tre checkar att söka:

  • Digitalisering: Skapa nya värden i företaget genom att använda digital teknik. Det kan till exempel handla om att ta fram en digital strategi, identifiera nya affärsmodeller eller att effektivisera digitala processer och system.
  • Hållbarhet: Hållbarhetscheckar kan användas för insatser för företagets omställning till en grön och koldioxidsnål ekonomi genom digital utveckling, nya affärsmöjligheter, utvecklade affärsmodeller eller innovationer.
  • Internationalisering: Funderar du på att göra affärer utomlands? Då kan du söka finansiellt stöd. Du kan få upp till 250 000 kronor för en satsning på en ny marknad utanför Sverige.

Läs mer och sök checkarna via länken här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Workshop för företagare inom de kulturella och kreativa näringarna

Den 28 februari håller föreningen Punks (Passionsdriven utveckling av näringsliv, kultur och samhälle) en workshop om passionsdriven ekonomin.

Det blir en eftermiddag med värdefull kunskap om lönsamhet och tillväxt inom de kulturella och kreativa näringarna. Samtidigt har du möjlighet att träffa kollegor från hela sydöstra Skåne.

NÄR: onsdag 28 februari kl. 12–16, vi startar med lunch

VAR: Stora hotellet i Tomelilla

Anmäl dig snarast möjligt. Det finns ett begränsat antal platser. Workshoppen är gratis och vi bjuder på lunch. Sista anmälningsdag är 26 februari.

Anmäl dig på länken här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Rekryteringsmässa i Simrishamn

Är du en arbetsgivare som behöver rekrytera nya medarbetare?

Då ska du delta med ditt företag på rekryteringsmässan i Simrishamn den 29 februari kl. 14–17 i Skeppet på Marint centrum! Syftet med rekryteringsmässan mässan är att matcha arbetsgivare med arbetssökande. Missa inte denna möjlighet för ditt framtida kompetensbehov!

Anmäl ditt intresse för en plats på rekryteringsmässan till: Anna Lindahl, Fast Care Hyllie Park Talentbyrån.
anna.lindahl@hylliepark.se
0731-41 40 66

Rekryteringsmässan arrangeras av Furuboda folkhögskola, Arbetsförmedlingen, enRival, Hyllie Park Talentbyrån och Simrishamns kommun.

Nu har restauranger i Simrishamn möjlighet att ansöka om att få servera lunch till NOVA gymnasiums elever.

Nova Gymnasium är en skola i Simrishamns kommun med ca 250 elever. Skolan har inte själv tillgång till lunchlokaler. Kommunen har behov av restauranger som kan tillhandahålla både restauranglokal och skollunch inom rimligt gångavstånd till skolan. Läs mer om restaurangernas möjligheter här.

Starta Eget-Utbildning Simrishamn

Är du nyfiken på att starta eget? Eller har du precis påbörjat din företagsresa? Välkommen på NyföretagarCentrum Sydöstra Skånes Starta Eget-Utbildning! Vår ambition är att göra dig startklar. Den 22 februari anordnar vi en Starta Eget-kväll på Marint Centrum i Simrishamn – där går vi igenom allt praktiskt som rör företagande och hur du bäst kommer igång.

Tid: 22 februari kl. 18.30-20.30.
Plats: Marint centrum, Simrishamn.
Anmäl dig på länken här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du boka individuell rådgivning ges chansen under Starta Eget-kvällen. Nyföretagarcentrums utbildningar och rådgivning är alltid kostnadsfri, konfidentiell och objektiv.

Lägg in dina evenemang i evenemangskalendern!

Glöm inte att du kostnadsfritt kan lägga in dina evenemang i evenemangskalendern.

Innovationscentrum för landsbygden, Almi företagspartner, Tillväxt Syd och Nyföretagarcentrum

Nu kan du träffa dem på Marint centrum i Simrishamn. Ta chansen och prata företagarfrågor. Drop-in. Ingen föranmälan krävs.

  • Nyföretagarcentrum Drop-in – för dig som vill starta eget. Onsdagar kl. 12.00-14.00. Läs mer här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
  • Innovationscentrum för landsbygden – för dig som vill utveckla din idé eller innovation: 28/2, 22/3, 24/4, 28/5 kl. 12.00-14.00
  • Almi företagspartner– för dig som vill prata finansiering och företagsrådgivning.
  • Tillväxt Syd – för dig som vill utveckla ditt företag.

Vill du att vi besöker ditt företag?

Vi gör företagsbesök i syfte att underlätta för företagen i deras kontakt med kommunen och för att öka våra egna kunskaper om företagandet.

Vi besöker företag i alla branscher, stora och små, helt nya och de som funnits här en längre tid och inte minst företag i alla delar av kommunen.

Vill du att vi besöker ditt företag i år? Kontakta då näringslivsutvecklare Lars Persson, lars.persson@simrishamn.se så bokar vi in ett besök.

Vill du få aktuell information om vad som är på gång för företagare på Österlen?

Prenumerera då på vårt nyhetsbrev Näringslivsnytt från Simrishamns kommun som kommer ut med sex nr/år. Du blir prenumerant genom att skicka ett mail till naringsliv@simrishamn.se.

Lars Persson
Näringslivsutvecklare
Varvsgatan 4, Simrishamn
Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret