E-faktura

Den 1 april 2019 trädde lag (2018:1277) om elektroniska fakturor till följd av offentlig upphandling i kraft, som innebär att fakturor som skickas till kommuner och landsting/regioner måste vara elektroniska. Här hittar du information om hur du som ska fakturera Simrishamns kommun går till väga!

E-faktura

Alla leverantörer till Simrishamns kommun måste skicka elektroniska fakturor. Kravet på e-faktura gäller vid alla inköp, upphandlade såväl som direktinköp, där betalning sker mot faktura.

PDF-fakturor som skickas till en elektronisk mailkorg räknas inte som e-fakturor.

Simrishamns kommun tar emot e-fakturor via Peppol-nätverket. Vår elektroniska adress i Peppol är 0007:2120000969.

Du som inte har möjlighet att skicka Peppol-faktura från ditt eget ekonomisystem kan använda kommunens egen leverantörsportal för att skicka upp till 100 fakturor per år kostnadsfritt.

Skicka ett mail till ekonomi@simrishamn.se där du anger e-postadress till den kontaktperson som ska kunna logga in i portalen. Vi återkommer med en länk som du kan använda för att registrera dig.

Användarmanual till leverantörsportal: anvandarmanual Pdf, 5.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Fakturareferens

Fakturareferens måste framgå på fakturan. Fakturareferenserna i Simrishamns kommun uppdaterades år 2022 och består numera av fem siffror. Nedan kan du ladda ner en översättningstabell som visar hur kommunens tidigare s-nr ska översättas till de nya referensnumren.

Referensnummer Simrishamns kommun Excel, 23 kB, öppnas i nytt fönster.

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret