E-faktura

Den 1 april 2019 trädde lag (2018:1277) om elektroniska fakturor till följd av offentlig upphandling i kraft, som innebär att fakturor som skickas till kommuner och regioner måste vara elektroniska. Här hittar du information om hur du som ska fakturera Simrishamns kommun går till väga!

E-faktura

Alla leverantörer till Simrishamns kommun måste skicka elektroniska fakturor. Kravet på e-faktura gäller vid alla inköp, upphandlade såväl som direktinköp, där betalning sker mot faktura.

PDF-fakturor som skickas till en elektronisk mailkorg räknas inte som e-fakturor.

Simrishamns kommun tar emot e-fakturor via Peppol-nätverket. Vår elektroniska adress i Peppol är 0007:2120000969.

Du som inte har möjlighet att skicka Peppol-faktura från ditt eget ekonomisystem kan använda kommunens egen leverantörsportal för att skicka upp till 100 fakturor per år kostnadsfritt.

Skicka ett mail till ekonomi@simrishamn.se där du anger e-postadress till den kontaktperson som ska kunna logga in i portalen. Vi återkommer med en länk som du kan använda för att registrera dig.

Användarmanual till leverantörsportal: anvandarmanual Pdf, 5.8 MB, öppnas i nytt fönster.

Fakturareferens

Fakturareferens måste framgå på fakturan. Fakturareferenserna i Simrishamns kommun består av fem siffror.

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret