Information och kommunikation

Att hålla dig som bor, lever och verkar i vår kommun informerad om vad som händer i våra verksamheter, vilka beslut som tas och vilka taxor som gäller, är viktigt.

Flygbild över Simrishamn tagen utifrån havet. Närmast i bild syns stadens hamn och småbåtshamn, gränsande till det blå vattnet. Bortanför det syns stadens bebyggelse med olikfärgade hus och röda tegeltak.

Här på vår hemsida finns information om våra verksamheter och vårt arbete. Saknar du någon information eller upptäcker ett fel, hör av dig till kontakt@simrishamn.se.

Vi vill också nå dig med nyheter och aktualiteter rätt ner i din postlåda. Varje månad (förutom sommarmånaderna) kan du därför läsa vår kommuninformation i gratistidningen Österlenmagasinet som delas ut till alla hushåll i kommunen. Tidningen finns också att läsa på internet: Här kan du läsa aktuellt nummer av Österlenmagasinet. Länk till annan webbplats.

I sociala medier (på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. och på Instagram Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.) ger vi också ögonblicksbilder av vår verksamhet.

Vi informerar även media kontinuerligt genom pressmeddelanden, -träffar och tips.

Som en hjälp för media att hitta rätt, har vi ett pressrum där du som journalist hittar aktuella kontaktuppgifter till utvalda medarbetare.

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret