Aktivt föräldraskap

Vill du bygga en starkare relation till ditt barn? Vill du få ett förhållningssätt som förbättrar kommunikationen, glädjen och minskar tjatet och konflikterna?

En liten flicka sitter i famnen på en förälder. Man ser ryggen på henne. Hon har mössa och rosa jacka. Det är solnedgång.

Du får konkreta redskap

Aktivt Föräldraskap är en utbildning för föräldrar till barn i åldern 0-18 år. Nya kurser startas varje termin på olika platser i kommunen.

Utbildningen ger dig ett förhållningssätt med konkreta redskap/verktyg i din föräldraroll, till exempel hur du undviker att komma i maktkamp med dina barn och hur du stärker egenskaper som är grundläggande för ditt barns utveckling/beteende. Att leda och fostra barn är den absolut viktigaste men kanske också den svåraste uppgiften i samhället och livet.

Du kan läsa mer om Aktivt Föräldraskap på deras hemsida: www.activeparenting.se Länk till annan webbplats.

Träffarna

Utbildningen bygger i huvudsak på träffar vid sex tillfällen. Träffarna brukar pågå i ca tre timmar. Utifrån videosekvenser har vi diskussioner om olika situationer som uppstår i en familj. Du får hemuppgifter. Utbildningen är gratis.

Gruppledarna är anställda inom socialförvaltningen.

Anmälan

Se kontaktrutan här intill.

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret
Anmälan
Namn (om ni är två föräldrar som vill gå på kursen ange då båda namnen), telefonnummer, adress, om ni vill gå på förmiddag, eftermiddag eller kväll.