Offentlig plats

Offentliga platser är våra allmänna vägar, gator, vägar, torg, parker och andra platser som i detaljplan redovisas som allmänna platser. För att kunna arrangera evenemang, ställa ut en byggställning eller på annat sätt bruka en offentlig plats behöver du tillstånd. Här kan du läsa mer om det.

Torget i Simrishamn med en stor stenbelagd yta. Till vänster i bild syns en gammal telefonkiosk och längre bort en torgförsäljare som säljer blommor och grönsaker. Torget är omgivet av hus, himlen är blå med vita moln.

Lokala ordningsföreskrifter

Här kan du läsa vad som gäller när du vistas i och brukar våra offentliga rum. Vad som exempelvis gäller för markiser, flaggor och skyltar, containdrar, insamlingar av pengar och störande buller. Klicka här för att läsa Simrishamns kommuns allmänna ordningsföreskrifter.

Torghandel och matvagnar

I Simrishamns kommun finns ett antal platser där du kan bedriva torghandel. Dessa platser finns på Stortorget i Simrishamn och på torget i Kivik. Här kan du läsa mer om torghandel i Simrishamns kommun.

Är du intresserad av att öppna en matvagn för matförsälgning? Klicka här för att läsa mer om matvagnar i Simrishamns kommun och om hur ansökningsprocessen går till.

Loppis på Suckarnas gång

Under sommarhalvåret pågår det en attraktiv kvalitetsloppis i centrala Simrishamn. Klicka här för att läsa mer om loppmarknaden längs Suckarnas gång i Simrishamn.

Hästar och hundar i det offentliga rummet

För dig med hund och/eller häst finns det särskilda bestämmelser för vad som gäller på offentlig plats. Klicka här för att läsa mer om vad som gäller för hästar och hundar i Simrishamns kommun.

 

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret