Servicemeddelanden

Nya telefontider hos bygglovshandläggare och byggnadsinspektör från och med den 20/5

Publicerad:

Telefontid bygglovshandläggare: Tisdagar kl. 11–12 och torsdagar kl. 13–14. Telefontid byggnadsinspektörer: Onsdagar kl. 13–14. Kan du inte ringa under vår telefontid, kontakta Kontakt Simrishamn på mail kontakt@simrishamn.se eller på telefon 0414-81 90 00. De kan också svara på många bygglovsfrågor och vet de inte svaret på din fråga, skickar de den vidare till oss på bygglovsenheten.

Ändrat öppethållande på Simrishamns turistcenter

Publicerad:

Måndag 20 maj kl. 10.00-15.00 Torsdag 23 maj Stängt Fredag 24 maj kl. 11.30-17.00 Det finns kartor och broschyrer att hämta i foajén på Marint centrum.

Gatubelysning Simrislund ur funktion

Publicerad:
Uppdaterad:

Vi har noterat att ett omfattande område i Simrislund saknar ljus från gatubelysningen. Tekniker arbetar på plats för att åtgärda problemet, det kan innebära att det både är upplyst hela tiden alternativt släckt hela tiden. Vi ber om ursäkt för eventuella olägenheter detta kan orsaka.

Ombyggnationen av Peder Mörcks väg påbörjas den 2/5

Publicerad:
Uppdaterad:

Ombyggnationen av Peder Mörcks väg i Simrishamn påbörjas den 2 maj. En "upphöjd korsning" planeras att byggas vid korsningen Peder Mörcks Väg / Allgatan. Denna åtgärd är nödvändig på grund av de alltför höga hastigheterna längs vägen. För att genomföra arbetet kommer Allgatan att vara avstängd upp mot sjukhuset mellan den 2–10 maj. Därefter kommer hela sträckan av Peder Mörcks Väg att vara avstängd mellan den 13–21 maj för anläggning av ny asfalt. Vi ber om ert tålamod och förståelse under perioden då vi strävar efter att förbättra säkerheten och kvaliteten på våra vägar. För frågor och mer information, hör av dig till Kontakt Simrishamn på mail kontakt@simrishamn.se eller telefon 0414-81 90 00.

Felaktigt fakturadatum förskola och fritids

Publicerad:

Faktura för avgiftskontroll barnomsorg 2022 har felaktigt faktura- och betaldatum. Rätt fakturadatum är 2024-04-23. Rätt betaldatum är 2024-05-31. Fakturans OCR-nummer är korrekt och går att använda för betalning. Inga nya fakturor skickas ut. Tack för er förståelse!

Läckande tak på Korsavadshallen

Publicerad:
Uppdaterad:

En läcka uppstod i taket på Korsavadshallen. Efter undersökning visade det sig att läckan berodde på anslutningen mellan det nya taket som läggs på Korsavadshallen och det nyligen lagda befintliga taket över hallen. Orsaken till läckan har nu åtgärdats. Dock kan det, innan plåtarbetet mellan de två taken är helt avslutat, finnas en risk för mindre läckage.

Kullagret bygger om parkeringen

Publicerad:
Uppdaterad:

Med start i januari och fram till och med augusti (preliminärt) bygger vi om parkeringen framför Kullagret (Lädergatan 4). Det är öppet som vanligt och vi hänvisar till ny tillfällig ingång. Följ skyltarna. Tyvärr finns det då inte heller någon parkering nära ingången. Bäst är att parkera vid stationsområdet och gå under bron till Kullagret. Vi tar fortsättningsvis emot varor till loppisbutiken men kan tyvärr inte ta emot för stora saker, ingången är helt enkelt för liten. Vill du lämna mindre varor kan du parkera närmare ingången tillfälligt.