Kultur och fritid

Kulturupplevelser för alla åldrar, året om, hittar du på biblioteket och Österlens museum. Ungdomens hus Bénka-dí ser till att unga får en meningsfull fritid efter skolan. Föreningslivet stöttas med föreningsbidrag, lokaler och idrottshallar, och vi har inte färre än fyra simbassänger att välja mellan. Välkommen till en rik fritid och ett aktivt motionsliv!

Fotokollage med bibliotekets interiör med högt i tak, gröna växter, bokhyllor och stora glaspartier till väggar. Ungdomens hus Bénka-dí sett från gatan med stora glasfönster och verksamhetens namn i neonfärger bakom fönstret. Museets exteriör i det fem våningar höga gula huset från gaveln sett. Blå Simrishamnsdörr.

Kulturguiden och evenemangskalender

Kulturguiden innehåller arrangemang som ordnas av kultur- och fritidsförvaltningen. Ta del av föreläsningar, författarbesök, utställningar, sagostunder, klimatvandringar, workshops och mycket annat.

Den tryckta versionen av Kulturguiden kan du hämta på Kontakt Simrishamn, Simrishamns bibliotek, Österlens museum och på Simrishamns turistcenter.

Vill du istället veta allt som händer på hela Österlen inom alla olika kategorier, kan du besöka vår evenemangskalender för hela Österlen. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Karta till offentlig konst i Simrishamn

I Simrishamns stad finns en konstskatt med offentliga verk av några av Sveriges mest erkända konstnärer. Vi har sammanställt information om konstverken på en karta. Du kan hämta ett tryckt exemplar av denna konstkarta på Österlens museum, biblioteket, Kontakt Simrishamn och på Simrishamns turistcenter.

Du kan även nå konstkartan digitalt:

Har du en smart mobiltelefon är det lättast att skanna QR-koden med mobilkameran och på så vis komma direkt till konstkartan som innehåller historik om konstverken och information om konstnärerna.

  • Öppna kamera-appen på din smarta telefon.
  • Håll telefonen så att QR-koden visas i sökaren i kamera-appen.
  • Telefonen identifierar QR-koden och visar en notis.
  • Tryck på notisen för att öppna länken som är kopplad till QR-koden. Nu kommer du automatiskt till den digitala konstkartan.
QR-kod till Simrishamns konstkarta

Kulturfika

Tisdagsförmiddagar vår, höst och vinter är du välkommen på ”kulturfika”, där alla som är kulturintresserade kan mötas över en fika på Café Kagan på Stortorget i centrala Simrishamn.

När: Tisdagar klockan 10 (uppehåll under sommaren)
Var: Café Kagan, Stortorget i Simrishamn

Kulturfikan är en spontan och öppen mötesplats – vi har ingen agenda eller dagordning. Det är alltid samma plats och samma tid – tisdagar klockan 10 på Café Kagan, Stortorget 2 i Simrishamn. Någon från kultur- och fritidsförvaltningen är ofta, men inte alltid, på plats tillsammans med andra kulturintresserade personer. Kulturfikan välkomnar alla.

Du är välkomna att delta och du får gärna också sprida informationen till andra i ditt nätverk som skulle tycka att detta är ett bra sätt att träffas på, nätverka, utbyta erfarenheter och diskutera kulturutveckling i vår kommun. Fikan betalar du själv.

Lov i Simrishamn