För mig som är företagare eller vill starta företag

Funderar du på att starta företag i Simrishamns kommun eller har du redan ett företag? Här får du svar på några av de vanligaste frågorna.

Man vid skrivbord

Här hittar du tips och råd för dig som vill starta eget företag eller utveckla din verksamhet som till exempel företagsrådgivning, checklistor och webbinarier.

Mellan kl. 12.00-14.00 varje onsdag finns Nyföretagarcentrums rådgivare på Marint centrum i Simrishamn för att hjälpa dig med att komma i gång med ditt eget företag. De svarar på dina frågor, reder ut olika bolagsformer, pratar bokföring och affärsplaner. Även du som nyligen startat kan få hjälp.

Välkommen att ”droppa in” i och prata företagande med Nyföretagarcentrum! Rådgivningen är alltid kostnadsfri, oberoende och konfidentiell!

Om du i stället vill boka tid för rådgivning göra du det på Nyföretagarcentrums hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Nyföretagarcentrum Sydöstra Skåne finns på Marint centrum i Simrishamn.

Starta eget-utbildning 22 februari

Den 22 februari anordnar Nyföretagarcentrum sydöstra Skåne en Starta eget-utbildning på Marint centrum i Simrishamn. De går då igenom allt praktiskt som rör företagande och hur du på allra bästa sätt kommer i gång med eget företag.

Kvällens innehåll: (I en ruta eller färgad bakgrund)

- Affärsplan

- Hur kommer jag igång?

- Bokföring

- Bolagsformer. Aktiebolag eller enskild firma?

- Registrera företag, F-skatt/FA-skatt

- Moms

Mer information och anmälan på länken här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du boka in en individuell rådgivning, finns möjlighet under Starta eget-kvällen. Nyföretagarcentrums rådgivning är alltid kostnadsfri, konfidentiell och objektiv.

På verksamt.se samlar myndigheterna Bolagsverket, Skatteverket, Arbetsförmedlingen och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag har stor nytta av. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du all information du behöver för att starta, driva och utveckla ditt företag. Det finns även information om import och export, samt rådgivning och stöd. Särskilt användbara är de checklistor som finns för din hjälp, till exempel för att starta en restaurang.

Här kan du skapa en egen checklista på vad du måste göra när du ska starta företag eller verksamhet. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Välj vilken företagsform verksamhet du ska starta. Efter några enkla frågor får du både information och länkar som är direkt anpassade för dig.

I Almis guide ”Startguiden – Starta eget på rätt sätt” kan du få hjälp med hur man når framgång och undviker fallgropar och misstag. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Skatteverket erbjuder en stor mängd olika informationsträffar för dig som skall starta eget företag. De har träffar om olika bolagsformer, skatt, moms, och internationell handel. Skatteverket samarbetar med andra myndigheter under träffarna – allt för att hjälpa dig med att starta eget. Aktuellt program hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vill du att starta verksamhet i vår kommun eller har du redan en befintlig verksamhet och vill expandera genom att bygga nytt?

Simrishamns kommun erbjuder tomter i varierande storlek för olika verksamheter.

Simrishamns kommun har ett samarbete med Objektvision, Sveriges största marknadsplats för mark och lokaler.

Samarbetet med Objektvision innebär även att du som fastighetsägare i Simrishamns kommun kostnadsfritt får möjlighet att marknadsföra dina lediga lokaler och få hjälp med att hitta nya hyresgäster. Registrera ditt objekt direkt på Objektvisions marknadsplats. Inga objekt är för stora eller små!

Simrishamns näringslivsutveckling AB

Ett helägt kommunalt bolag som bygger, utvecklar och förvaltar kommersiella fastigheter i Simrishamns kommun. Bolaget kan även köpa och sälja byggnader.

Privata fastighetsbolag

Listan kan kompletteras med fler.

Både du som är asylsökande och nyanländ kan starta företag i Sverige.

Som asylsökande kan du starta företag samtidigt som du söker asyl. Du som är nyanländ kan starta företag på samma villkor som svenska medborgare. Du räknas som nyanländ när du precis har fått permanent eller tillfälligt uppehållstillstånd.

Mer om rådgivning och hjälp för nyanlända hittar du här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Lars Persson
Näringslivsutvecklare
Varvsgatan 4, Simrishamn
Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret