Hamnar

Längs vår 7,1 mil långa kust har vi såväl kommersiella hamnar som småbåtshamnar med säsongs- eller gästplatser. Nedan finns information om hur du får en säsongsplats till din båt och hur du går tillväga när du gästar en av våra hamnar.

Blå himmel över Simrishamns hamn med segelbåtar och båtar förtöjda vid bryggorna. Livboj och stege i förgrunden.

Vår kommun har en lång tradition av sjöfart och handel, staden Simrishamn utvecklades starkt av sillfiske och landets största flotta av handelsskutor var här. Idag är Simrishamn och Skillinge handels- och fiskehamnar, övriga hamnar har säsongs- eller gästplatser för småbåtar. Alla priser och taxor hittar du här.

Kommersiella hamnar

Välkommen till våra två kommersiella hamnar: Simrishamn och Skillinge. I Simrishamn finns även möjlighet att hyra lokaler (dock fullt just nu!). Fartygsanmälan gör du enkelt med vår digitala självservicetjänst.

Simrishamn: fiske- och handelshamn

 • Kustkort: 83
 • Skärgårdskort: 839
 • Position: 55° 33,5′ N, 14° 21,5′ O
 • Sjökort och båtsportkort: 839
 • VHF 16 72p

Journummer: Ring +46 709-81 92 02 för kontakt med hamnpersonal vid till exempel miljöutsläpp, skador och fel på hamnanläggningar, vattenläckor med mera.

Faciliteter: El och vatten i samtliga kajer, vakuumsug för tömning av septitankar, el 63 amp.

Närliggande service: Apotek, bank, båttillbehör, dricksvatten, drivmedel, dusch, el, tele och elektronik, eluttag, fiskemottagare, fryshus, gästplatser, hotell, kran, livsmedel, maskin, motor och mekanik, mastkran, miljöstation, postkontor, restaurang, segelmakeri, sillpumpar, skeppshandel, slip, systembolag, telefon, tillfällig förtöjningsplats, trailerramp, tvättstuga, turistinformation, varv, vattenklosett.

Skillinge: fiskehamn

 • Kustkort: 83
 • Skärgårdskort: 839
 • Position: 55° 28,4′ N, 14° 17,1′ O
 • Sjökort och båtsportkort: 839

Närliggande service: Busshållplats, dricksvatten, dusch, eluttag, gästplats, livsmedel, maskin, miljöstation, restaurang, slip, trailerramp, vaccumtömmning (av septitank), vattenklosett, verkstad, varv.

Vi har olika lokaler och magasin i Simrishamns hamn. För närvarande har vi inget ledigt, men önskar du hyra lokal eller magasin, så kontakta hamnkontoret via telefon 0414-81 90 00 för att ställa dig i kö.

Småbåtshamnar

Här finns information om hur du får en säsongsplats till din båt och hur du går tillväga när du gästar någon av våra hamnar.

Här hittar du information om hur du går tillväga för att få en säsongplats till din båt. Nedan har vi delat upp det i Simrishamn, Skillinge, Kivik och övriga hamnar. I övriga hamnar ingår Vitemölla, Vik, Baskemölla och Brantevik.

Säsongen är 1 april–31 oktober. Har du säsongsplats hos oss ingår det tre dygn som du får vistas i någon av våra andra hamnar. Isättning och upptagning på slipen ingår i avgiften, oavsett hur många gånger du använder den under säsongen.

Önskar du säsongplats, ring 0414-81 90 00 eller mejlar kontakt@simrishamn.se. Den information du behöver ange är längd, bredd och djupgående för båten. Du kan också använda vår självservicetjänst. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Gäller det säsongsplats i Simrishamns småbåtshamn, rekommenderar vi att du tittar på kartan längre ner samt på över vilka mått som finns. Åk gärna och titta på platserna för att se vilka du föredrar.

Simrishamn

I Simrishamn är det flytbryggor som gäller. Det finns fem bryggor med varierande storlekar. De olika storlekarna och priserna hittar du i taxan.

Faciliteter
Under säsongen är gästhamnskontoret bemannat måndag-fredag kl. 8-17 och lördag-söndag kl. 8-16. Hamnvärden når du via 0414-81 90 00. För att få tillgång till servicehuset och ström behöver du skapa ett konto på www.tallyweb.dk/simrishamn Länk till annan webbplats., kontakta därefter hamnkontoret för att aktivera kontot.

På hamnplan finns en toalett och på andra sidan av småbåtshamnen finns servicehuset med dusch- och tvättmöjligheter.

Mastkran och mastskjul för förvaring finns också.

Bensin och diesel
Det finns möjlighet att tanka bensin (98 oktan) och marindiesel i sjömacken under gästhamnskontorets öppettider. Övrig tid bokas tankning i förväg genom hamnkontoret. Betalning sker med betalkort.

Övrig info
Djupet i bassängen är 1,6 meter till 2,5 meter.

Observera att muddergränserna 1,6 meter, 2,0 meter samt 2,5 meter är utmärkta med tavlor på bryggorna.

Position: 55° 33,5´N, 14° 21,5´O

Karta över gästhamnen hittar du här. Pdf, 6.4 MB.

Båtplatserna presenterade på karta hittar du här. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Mått på båtplatserna hittar du här.

Kivik

Som säsongsplatser i Kivik har vi platser både på bryggan med bommar och vid kajen där man själv införskaffar sin akterförtöjning och ansvarar för den själv. Tänk på att akterförtöjningen ska klara båtens vikt.

Det finns elstolpar längs kajen, för att kunna utnyttja el behöver du skapa ett konto på www.tallyweb.dk/simrishamn Länk till annan webbplats., kontakta därefter hamnkontoret för att aktivera kontot.

Djupet i bassängen är cirka två meter, se sjökort för mer exakta uppgifter.

Position: 55° 41,3´N, 14° 13,8´O

Här hittar du en karta över hamnen i Kivik Pdf, 11.2 MB. och här ser du var våra säsongsplatser finns Pdf, 235.6 kB..

Skillinge

I Skillinge har vi tre flytbryggor med platser i olika storlekar. Även några bojplatser finns. Vill du ha en bojplats införskaffar du själv akterförtöjningen och ansvarar för den. Det finns några få långsidesplatser också, det är dock kö till dessa.

Vill du ha båten i över vintern, rekommenderar vi att du flyttar sin båt till Simrishamn. Småbåtshamnen i Simrishamn ligger mer skyddat och är bättre för både din båt och bommarna.

Det finns elstolpar på bryggorna och för att kunna utnyttja el behöver du skapa ett konto på www.tallyweb.dk/simrishamn Länk till annan webbplats., kontakta därefter hamnkontoret för att aktivera kontot.

Det finns också ett servicehus man kan få tillgång till.

Djupet i bassängen är två till fyra meter.

Position: 55° 28,4´N, 14° 17,1´O

Karta över hamnen och båtplatser finns här. Pdf, 7.7 MB.

Övriga hamnar

I Vitemölla, Vik, Baskemölla och Brantevik förtöjer du med fören in till kaj och sedan någon form av förtöjning i aktern. Akterförtöjningen införskaffar du själv och har eget ansvar för. Tänk på att förtöjningen ska klara båtens vikt. På kajerna finns det förtöjningspunkter och platserna är numrerade. Det är samma pris i hamnarna. Du betalar för hur bred din båt är samt för 5 dm extra.

Position Baskemölla; 55° 33,5´N, 14° 21,5´O

Position Brantevik; 55° 30,8´N, 14° 21,2´O

Position Vitemölla; 55° 42,0´N, 14° 12,7´O

Position Vik; : 55° 37,0´N, 14° 17,5´O

Simrishamn

Vi är en året-runt-öppen småbåtshamn med 80 gästplatser och 7 uppställningsplatser för husbilar. (Observera: enbart drop-in, platserna går inte att förhandsboka.) Vi ligger med gångavstånd till Simrishamns centrum och gamla stan. Här finns gott om restauranger, butiker och ett bra serviceutbud. Önskar du mer information om Simrishamn, dess turistattraktioner och vad du inte bör missa, ring vårt turistcenter på 0414-81 98 00.

Så här gör du när du besöker oss:

 1. Gå in på www.tallyweb.dk/simrishamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 2. Välj Simrishamns hamn
 3. Välj rätt avgift och om du önskar ström eller inte
 4. Betala med ditt betalkort
 5. Du får nu en kod som funkar till servicehuset och till ström
  Slå på uttag med kod:
  Knappa in koden på knappsatsen
  Lediga uttag börjar blinka.
  Tryck på siffran för uttaget du önskar använda

Gästhamnskontor
Gästhamnskontoret är bemannat måndag-söndag 1 juni-30 augusti. Öppettiderna är måndag-fredag kl. 8-17, lördag-söndag kl. 8-16.

Kom i kontakt med oss på gästhamnskontoret och sjömacken via Kontakt Simrishamn: 0414-81 90 00. Ring journumret 0709-81 92 02 vid akuta ärenden som exempelvis oljeutsläpp.

Bensin och diesel
Det finns möjlighet att tanka bensin (98 oktan) eller marindiesel i sjömacken under gästhamnskontorets öppettider. Under lågsäsong bokas tankning i förväg genom hamnkontoret. Betalning sker med betalkort.

Priser

Alla aktuella priser hittar du här.


Övrig info
Djupet i bassängen är 1,6 meter till 2,5 meter. Muddergränserna är utsatta med tavlor på bryggorna och har gränserna 1,6 meter, 2,0 meter samt 2,5 meter.

Position: 55° 33,5´N, 14° 21,5´O

Kivik

Hamnen ligger vackert i gamla Kivik med mysiga butiker, restauranger, lekplats, glasskiosk nära till hands. En vacker sandstrand finns ett stenkast bort. Det finns cirka 10 gästplatser och är öppet 1 juni-31 augusti.

Dusch och toalett ligger i samma byggnad som Buhres.

Du betalar online:

 1. Gå in på www.tallyweb.dk/simrishamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 2. Välj Kiviks hamn.
 3. Välj rätt avgift.
 4. Betala med ditt betalkort.
 5. Du får nu en kod som funkar till eluttag och servicehus.

Aktuella priser hittar du här.

Övrig information
Djupet i bassängen är cirka två meter, se sjökort för mer exakta uppgifter.

Position: 55° 41,3´N, 14° 13,8´O

 

Skillinge

Med de vackra gamla trähusen precis ovanför hamnen ligger denna gemytliga småbåtshamn. Fisk- och livsmedelsaffär ligger nära.

Här parkerar du din båt långsides på gästkajen. Hittar du någon grönmarkerad plats på bryggorna, är det fritt fram att även lägga sig här.

Skillinge hamn är öppen året om men är en obemannad hamn och därför betalar du online.

Aktuella priser hittar du här.

För att komma i kontakt med oss på hamnkontoret, ring Kontakt Simrishamn: 0414-81 90 00. Ring jouren 0709-81 92 02 vid akuta ärenden, som exempelvis oljeutsläpp.

Djupet i bassängen är två till fyra meter.

Bunkring kan göras i Simrishamn med både bensin och diesel. Under sommaren går det bra med drop-in, under resten av året bokas det i förväg på hamnkontoret.

Position: 55° 28,4´N, 14° 17,1´O

 

Baskemölla, Brantevik, Vik och Vitemölla

Vitemölla, Vik och Baskemölla klassas som naturhamnar, vilket innebär att det är gratis att ligga här upp till sju nätter. I Brantevik betalar du hos hamnmästaren.

Baskemölla: Gästande båtar förtöjer i första hand vid den fria kajsträckan vid inre, västra vågbrytarens utsida. Lossekajen får av gästande båtar endast användas för tillfällig förtöjning. Position: 55° 33,5´N, 14° 21,5´O

Vik: Hamnen här är i första hand en hamn för lokala fiskare och säsongsplatser. Det är i begränsad omfattning vi kan ta emot gästande båtar. Position: 55° 37,0´N, 14° 17,5´O

Vitemölla: Även denna hamn kan i begränsad omfattning ta emot gästande båtar. Vid plats är det omedelbart innanför pirnockarna du ska förtöja. Observera att djupet i hamnen och hamninloppet kan kraftigt reduceras genom sanddrift. Position: 55° 42,0´N, 14° 12,7´O

Brantevik: Hamnen saknar fasta gästplatser. Gästande båtar får dock efter förfrågan hos fiskare, förtöja på lediga platser och på utsidan av fiskebåt. Avgiften är 135 kr/dygn. Position: 55° 30,8´N, 14° 21,2´O

Så här gör du när du besöker Brantevik!

 1. Gå in på www.tallyweb.dk/simrishamn Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
 2. Välj Brantevik hamn
 3. Välj rätt avgift och om du önskar ström eller inte
 4. Betala med ditt betalkort
 5. Du får nu en kod som funkar till ström om du valt detta.

Slå på uttag med kod:

 • Knappa in koden på knappsatsen
 • Lediga uttag börjar blinka.
 • Tryck på siffran för uttaget du önskar använda.

I Simrishamns hamn har vi båttvätten SjöRen som du kan boka för att tvätta din båt. För båtar upp till 3,5 meter breda.

Så här går det till

1. Sjösätt utan att bottenmåla. Bottentvätta med gammal färg kvar eller ta bort den gamla färgen och lägg på en ny giftfri, hård och tvättbar yta.

2. Tvätta när farten bromsas. Tvätta när farten bromsas av beväxning eller när båten är smutsig. Låt inte havstulpaner på skrovet bli mer än 4 veckor.

3. Boka tid för tvätt. Du kan boka tid hos våra hamnvärdar genom att ringa 0414-81 90 00.

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret