Blåvinge - grupper för barn

Blåvinge erbjuder gruppträffar till barn som har svåra konflikter eller krångel i familjen på grund av missbruk, psykisk ohälsa eller våld.

Barn som springer över en äng. Det är sommar och soligt. En blå fjäril syns i ena hörnet (illustration).

Det kan handla om föräldrar som har separerat, eller att det finns eller har funnits beroende, psykisk ohälsa eller någon form av våld i familjen.

Vi vänder oss till barn och unga i åldern 8-12 år.

I stödgrupperna samtalar vi om det svåra och sätter ord och känslor på det. Här finns en tydlig struktur med teman men också lek, sagor och avslappning. Ibland spelar vi rollspel eller ritar för att tydliggöra dagens tema. Det är stärkande för barn att få gemenskap med andra barn vars situation påminner om deras egen.

Syftet med grupperna är att stärka barnet och ge barnet bättre självkänsla. Barnet ska få hjälp att bättre kunna förstå sina egna och andras känslor. Barnet ska få veta att när de vuxna i familjen har problem är det inte barnets fel. I gruppverksamheten kan barnet dela sina erfarenheter och upplevelser med andra barn.

Gruppledarna, som är anställda på socialförvaltningen är utbildade för att hålla stödgrupper för barn.

Grupperna är gratis.

Anmälan sker via Kontakt Simrishamn Öppnas i nytt fönster..

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret