EU-information

EU påverkar på något vis de flesta verksamheter i en kommun. Enligt Sveriges kommuner och regioner påverkas ungefär 60 procent av de frågor som finns på dagordningen i kommunfullmäktige direkt eller indirekt av EU.

Det är även på regional och kommunal nivå som de flesta EU-beslut genomförs i praktiken. Europa står inför många gemensamma utmaningar och som kommun har vi möjligheter att utveckla våra verksamheter genom EU:s fonder och program tillsammans med andra aktörer.

Om sydöstra Skånes EU-kontor

Europa Direkt Sydskåne är sydöstra Skånes EU-kontor för kommunerna Simrishamn, Sjöbo, Tomelilla och Ystad. Kontoret drivs i samverkan med EU-kommissionen. Sydöstra Skånes EU-kontor inkluderar såväl Europa Direkt-verksamheten som kommunernas EU-kunskapslyft. Kontoret representerar Sydöstra Skåne i EU-sammanhang, ger rådgivning, organiserar konferenser och studieresor, samt delegationsbesök. Kontoret fungerar som en direktlänk till EU-institutionerna.

Andra uppgifter för kontoret är att:

Ge rådgivning och svara på frågor om EU

Skapa evenemang och utbildningar om EU, dess organisation, prioriteringar, regler och finansieringsmöjligheter.

Främja demokratisk insyn, granskning och delaktighet.

Bevaka och sprida de möjligheter som ges genom EU-samarbetet.

Kontakta gärna Europa Direkt Sydskåne.

E-post: europadirekt@sjobo.se

Hemsida: http://europadirektsydskane.se

Telefon: 0416-272 31

Mobil: 0734-24 26 93

Europa Direkts hemsida Ditt EU: Denna sida är för unga, samt pedagoger och bibliotekarier i Sydskåne. Här finns information om hur du kan vara delaktig i demokratin och var du kan lära dig mer om EU. Hemsida: http://www.ditteu.se

Adress:

Europa Direkt Sydskåne

Sjöbo kommun

Gamla torget

275 30 Sjöbo

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret