Andra badställen än EU-bad

Längs vår drygt 7 mil kustlinje, har vi förutom EU-baden badplatserna Hjälmaröds strandbad, Kiviks norra hamnpir, Skillinge badbrygga och Vårhallarna (hundar tillåtna).

Hjälmaröds strandbad

Badplatsen ligger mellan Kivik och Vitemölla. Sanden är finkornig, men i vattenbrynet är den grusig. Bitvis är vattnet blockrikt. Badet är långgrunt med livliga strömförhållanden.

Parkering: 12 p-platser.

Kollektivtrafik: SkåneExpressen 3.

 

Kiviks norra hamnpir

Här upplever du det perfekta morgon- och kvällsdoppet från en väl tilltagen betongbrygga. Längst in ligger en skyddad strand för de minsta.

Parkering: 70 p-platser.

Kollektivtrafik: SkåneExpressen 3.

 

Skillinge badbrygga

Söder om Skillinge finns Skillinge badbrygga med grillplatser, motionsspår och utegym.

Parkering: 8 p-platser.

Kollektivtrafik: Buss 322.

 

Vårhallarna - hundar tillåtna

Badplatsen strax norr om Vårhallens klippor är naturskönt belägen nedanför den stora rastplatsen vid väg 9, ca 1,5 km norr om Simrishamn. Stranden består av grov sand och det blir fort djupt i vattnet, en del grus kan finnas i strandlinjen och bottnen är bitvis rik på stenblock och sten. Här får även hundar bada. Ställ bilen vid
parkeringen och ta gärna en promenad ner till stranden med din hund. Hundbadet ligger på Vårhallens norra del samt norr därom. Stranden tillhör emellertid ett Natura 2000-område med flera sällsynta fåglar och groddjur. Låt inte hunden springa lös utanför själva badstranden. Det finns även ett naturistbad
vid Vårhallarna.

Parkering: 27 p-platser.

Kollektivtrafik: SkåneExpressen 3.

 

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret