Föreningar och föreningsliv

Få information om hur du bildar en förening, söker och hittar befintliga föreningar i vårt register, information om hur du ansöker om föreningsbidrag och hur du gör för att hitta och boka lokaler och träningstider för din förening.

En pappa sitter på bryggan och metar med sin son. Det är soligt.

Hitta förening

Du kan själv söka efter föreningar i vårt föreningsregister. Du kan söka på föreningsnamn, verksamhet, geografiskt område eller föreningskategori.

Sök i föreningsregistret (ibgo.se) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Här hittar du också föreningarnas hemsidor. Vill du se alla föreningarna i registret klickar du på ”Sök” med alla fälten tomma.

Bilda förening

En ideell förening är en så kallad allmännyttig förening, det vill säga en förening som inte behöver bedriva affärsmässig verksamhet. Det är den vanligaste organisationsformen för det frivilliga föreningslivet i Sverige och den lämpligaste när det gäller samhällsstöd. Läs mer på vår sida:

Bilda förening

Föreningsbidrag

Du hittar allt om hur man ansöker om föreningsbidrag och vem som är berättigad föreningsbidrag på vår sida:

Föreningsbidrag

Ansök om träningstider och matchtider

Vi erbjuder bidragsberättigade föreningar fria lokaler till sin verksamhet. (Läs mer om vad en bidragsberättigad förening är på vår sida Föreningsbidrag, se ovan).

Föreningar som kontinuerligt bedriver verksamhet i sporthallar, gymnastiksalar och konstgräsplaner ska inför varje säsong lämna in önskemål om vilka tider och vilken lokal/anläggning de vill ha. Ansök på vår sida:

Ansök om träningstider och matchtider

Lotterier

Det är enbart ideella föreningar eller registrerade trossamfund som ägnar sig åt allmännyttig verksamhet som får anordna lotterier. Föreningarna måste vara öppna för alla och ha behov av inkomster från lotterier. Läs mer om lotteritillstånd och lotterifrågor på vår sida Lotterifrågor:

Lotterifrågor

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret