Turism

Välkommen till Simrishamn på Österlen. Simrishamn och Österlen erbjuder ett brett utbud av unika och härliga upplevelser. Det finns mycket spännande att upptäcka.

Kom på Konstrunda i påskveckan. Upplev konsten och möt konstnärerna i deras öppna ateljéer och utställningslokaler runt om i östra Skåne. Konstrundan pågår 7–16 april, från långfredagen till söndagen veckan efter.
Ett bra tips för din alldeles egna och personliga konstrunda är att starta på Tjörnedala konsthall / ÖSKG där det visas en samlingsutställning med ett verk från varje konstnär. Välj ut de konstverken du vill se mer av och ge dig ut på tur! Följ kartan och håll utkik efter den gulröda vindbollen som visar vägen.

Titta in på Österlens Museum för att lära mer om Österlen och historien. I år firar Simrishamn 900 år och programmet för jubileumsåret kommer att pågå under hela 2023. Se programmet här.

Gör ett besök i Stenshuvuds nationalpark, med utsikt över hela Hanöbukten.

Njut av omväxlande natur, ett paradis för naturälskare, med fina cykelvägar och vandringsleder.
Läs mer här: om Skåneleden, Sydostleden och Sydkustleden.

Strosa vid hamnen i något av våra små fiskelägen längs kusten eller inne i gamla stan i Simrishamn.

När du är i Simrishamn är du välkommen att besöka turistcenter för turistinformation om Simrishamn, Kivik och Österlen. Simrishamns turistcenter är beläget alldeles vid hamnen, på Marint centrum.