Skepparp

Badplatsen ligger vid Haväng söder om Verkeån och består av en flera kilometer lång och bred sandstrand med vit, finkornig sand.

Vattenbrynet är bitvis grusigt, ett fåtal stenblock ligger i vattnet och har du tur, kan du hitta bärnsten här. Badplatsen ligger i ett naturreservat som främst utgörs av ett dynlandskap. Badet är långgrunt. Tänk på att det kan uppkomma livsfarliga strömmar. Inom naturreservatet gäller särskilda bestämmelser hela året. Tältning är förbjuden, liksom ridning utanför särskilt utpekad ridled. Hundar får inte vistas på badplatsen mellan 1 juni och 31 augusti klockan 08:00 - 20:00 och ska alltid hållas kopplade.

Badvattenkvalitet

Parkering

Det finns totalt 110 p-platser vid badplatsen. Parkera inte så du står i vägen för räddningsfordon, på grönområden eller nära korsningar.

Kollektivtrafik

Ta SkåneExpressen 3 eller buss 574 till Ravlunda – promenad eller cykel sista biten, ca 4 km

Toalett

Ja

Hund och häst

Under perioden 1 juni till 31 augusti får hundar inte vara på stranden mellan klockan 08:00 och 20:00.

Hästar får inte vara på badplatsen mellan 1 juni till 31 augusti, med undantag längs Verkeåns södra strand, där hästar får passera i en cirka 30 meter bred zon.

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret