Skepparp

Badplatsen ligger vid Haväng söder om Verkeån och består av en flera kilometer lång och bred sandstrand med vit, finkornig sand.

Vattenbrynet är bitvis grusigt, ett fåtal stenblock ligger i vattnet och har du tur, kan du hitta bärnsten här. Badplatsen ligger i ett naturreservat som främst utgörs av ett dynlandskap. Badet är långgrunt. Tänk på att det kan uppkomma livsfarliga strömmar. Inom naturreservatet gäller särskilda b estämmelser hela året. Tältning är förbjuden, liksom ridning utanför särskiltutpekad ridled. Hundar ska alltid hållas kopplade.

Badvattenkvalitet

Parkering

Det finns totalt 110 p-platse§r vid badplatsen. P-platser är markerade på kartan ovan. Parkera inte så du står i vägen för räddningsfordon, på grönområden eller nära korsningar

Kollektivtrafik

Ta SkåneExpressen 3 eller buss 574 till Ravlunda – promenad eller cykel sista biten, ca 3,4 km

Toalett

Ja

Hund och häst

Hundar och hästar får inte vara på stranden mellan den 1 juni till den 31 augusti. Hästar är undantagna längs Verkeåns södra strand, där får hästar passera i en cirka 30 meter bred zon.

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret