Idrottspris

Vi delar årligen ut ett idrottspris på 15 000 kronor för att stödja och uppmuntra en förtjänstfull insats inom idrotten i kommunen.

En fotboll går i mål mot en blå himmel

Idrottspriset delas ut till en person som är bosatt i vår kommun eller på annat sätt har anknytning hit och som kan anses ha gjort en värdefull och uppskattad insats inom idrottens område. Priset kan också delas mellan flera enskilda eller lag.

Prisutdelning

Priset delas ut i samband med nationaldagsfirandet 6 juni kl. 11–12 på Brunnsparkens scen i Brunnsparken i Simrishamn.

Nominera pristagare till 2024

Vill du nominera pristagare till 2024? Då är sista dag för nominering 8 mars 2024. Skicka din nominering med motivering och kontaktuppgifter till: kontakt@simrishamn.se

Stadgar för Simrishamns kommuns idrottspris

Idrottspriset utdelas till person som är bosatt i vår kommun eller på annat sätt har anknytning hit och som kan anses ha gjort en värdefull och uppskattad insats inom idrottens område. Priset kan delas mellan flera enskilda eller lag. Lag skall representera förening vilken är registrerad i Simrishamn.

  • Priset är avsett att stödja och uppmuntra framgångsrika aktiva, enskilda eller lag, inom idrottens område.
  • Priset utdelas av kultur- och fritidsnämnden på grundval av förslag från nämndledamöter, organisationer och enskilda. Inlämnade förslag skall åtföljas av skriftlig motivering.
  • Priset utdelas till person som är bosatt i vår kommun eller på annat sätt har anknytning hit och som kan anses ha gjort en värdefull och uppskattad insats inom idrottens område. Priset kan delas mellan flera enskilda eller lag. Lag skall representera förening som är registrerad i Simrishamns kommun.
  • Det av kommunen årligen anslagna beloppet förvaltas av kultur- och fritidsnämnden. Nämnden äger rätt att dela priset. Nämnden äger även rätt att reservera anslaget belopp under högst två år.
  • Priset utdelas vid tidpunkt som kultur- och fritidsnämnden beslutar.

2014 Peder Fredricson, elithoppryttare, Österlens Ridklubb
2015 Filip Bengtsson, motocrossförare
2016 Hammenhögs IFs Damlag
2017 Österlens Ridklubb
2018 Peder Fredricson, elithoppryttare, Österlens Ridklubb
2019 SM-vinnarna från Österlens ridklubb i Folksam Elitallsvenska 2018 bestående av ryttarna Andrea Persson, Linnea Ericsson-Carey, Sara Molvidsson Hellström och Shane Carey samt lagledare Gitte Lindskog och Katarina Jönsson
2020 Simrishamns karateklubb
2021 Alexander ”Alexx” Österlind, professionell e-sportspelare
2022 (delat pris) Peder Fredricson, elithoppryttare, Österlens Ridklubb och Thea Brünjes, simmerska, Kiviks Simklubb
2023 John Apelqvist, paraidrottare inom simning och utförsåkning

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret