Bassängbad och simskola

Här kan du läsa mer om inomhusbad, utomhusbad, var du kan bada bastu, gå i simskola, hoppa från trampoliner och bada i bebisbassäng eller barnbassäng.

Hammenhögs friluftsbad med sin 25- metersbassäng och två trampoliner, varifrån två barn hoppar.

Hammenhögsbadet

Här finns en 25-metersbassäng med två trampoliner samt en separat undervisningsdel. Anläggningen har separata omklädningsrum och en gemensam bastu.

Det finns en kiosk med lättare försäljning av mat och godsaker. Hammenhögsbadet har öppet alla dagar i veckan under säsongen. Här erbjuds även simskolor olika veckor under sommaren, allt från nybörjargrupper till teknikgrupper. För information och anmälan till simskolan på Hammenhögsbadet, besök vår sida Simskola.

Hammenhögsbadet i korthet:

Bassäng: 25-metersbassäng utomhus
Trampolin: Ja, två stycken
Hopptorn: Nej
Bastu: Ja, gemensam
Kiosk: Ja
Simskola: Ja
Omklädningsrum: Ja
Drivs av: Simrishamns kommun.
Kontakt: Kontakt Simrishamn 0414 - 81 90 00
Adress: Flisens väg 9, 276 50 Hammenhög
Öppettider: Stängt för säsongen

Sankt Olofsbadet, en 25-metersbassäng med fem banor, omgiven av träd och gräsmattor.

Sankt Olofsbadet

Badet erbjuder en 25-metersbassäng samt en mindre barnbassäng. Sedan 2010 är det Sankt Olofs IF som sköter Sankt Olofsbadet. Sankt Olofs IF arrangerar simskola på badet under sommarsäsongen. För information och anmälan till simskola på Sankt Olofsbadet, besök Sankt Olofs idrottsförenings hemsida. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sankt Olofsbadet i korthet:

Bassäng: 25-metersbassäng utomhus samt en mindre barnbassäng utomhus
Trampolin: Ja, 1 meters svikt
Hopptorn
: Ja, 3 meter
Bastu: Ja
Kiosk: Ja
Simskola: Ja, under sommarsäsongen
Omklädningsrum: Ja
Drivs av: Sankt Olofs IF
Adress: Österlenvägen 17, 277 40 Sankt Olof
Öppettider: Stängt för säsongen

Inomhusbassäng med sex längder i en lokal med vita väggar och vitt tak.

Korsavadsbadet

Korsavadsbadet är inrymt i Korsavadshallen. Här finns en 25-meterssbassäng samt en undervisningsbassäng, båda inomhus. Det finns en kiosk med lättare försäljning av mat och godsaker både in till bassängdelen och ut mot allmänheten. Här erbjuds omklädningsrum med torr- och ångbastu. Korsavadsbadet är stängt för renovering och ombyggnation.

Illustration över simhallen Korsavads exteriör som är mönstrad i rektangulära former i bruna nyanser. Genom tre stora liggande fönster skymtas simbassängen.

Pågående renovering av Korsavadsbadet

(informationen uppdaterad 2024-04-09

Vad händer just nu?

 • Peab vann upphandlingen av resterande arbete av ombyggnaden av Korsavadbadet. Bygglov har ansökts för Peabs bodetableringen.
 • Skanska ligger lite före i tidplanen just nu kring byte av yttertaket. Skanska kommer att slutföra sitt arbete gällande takarbetet vilket planeras att vara klart vid årsskiftet.
 • Planering för flytt av väderskyddet till etapp 2 pågår för fullt. Detta kommer att ske efter sommaren.

Totalrenovering
PEAB har tilldelats den omfattande entreprenaden för renoveringen av Korsavads simhall. Det innefattar en totalrenovering, av simhall med omklädningsrum, bowlinghall och skyttebana, tekniska system, dränering, entré, fasader och utemiljö. PEAB har en gedigen erfarenhet av badanläggningsprojekt, där det senaste är Kristianstads badrike. Uppdatering av Korsavads simhall säkerställer att allt från fasader till inomhusmiljöer blir som nytt.

Enligt tidsplan ska Korsavads simhall öppna igen vid årsskiftet 2025/2026.

Bakgrund
Korsavadsbadet är stängt för renovering och ombyggnation sedan hösten 2022. Renoveringen har vuxit i omfattning efter att rötskador upptäckts i byggnadens bärande strukturer, tillsammans med andra nödvändiga åtgärder som kommit fram under projektets gång. Sluttiden är för närvarande inte fastställd, men vårt mål är att återöppna badet så snart som möjligt. Vi förstår och håller med om att det är tråkigt att badhuset är stängt.

Planen för renoveringen av badhuset innefattar:

 • Omläggning av taket
 • Renovering och ombyggnad av omklädningsrummen
 • Renovering av ytskikten i bassängerna. Byte av kakel och klinker.
 • Renovering och ombyggnation av reception och kontor
 • Renovering av bowlinghall och skyttebana
 • Byte av vattenreningssystem
 • Ändringar i fasad och planlösning invändigt
 • Renovering av utemiljön

Var kan jag få information om renoveringen?
Vill du följa renoveringen och veta mer om vad som händer på Korsavadsbadet? Det kommer finnas en preliminär tidplan och löpande renoveringsinformation att ta del av på en anslagstavla i simhallen och här på sidan.

Vi uppdaterar renoveringsinformationen kontinuerligt under projektets gång.

Kontaktperson
Har du frågor och funderingar kring renoveringen är du välkommen att ta kontakt med vår projektledare, David Karlsson från Sweco på telefon 0709-62 59 75. Han ansvarar för projektet och svarar gärna på dina frågor.

Sidan uppdateras kontinuerligt med information om de pågående renoveringsarbetena.

En man dyker från ett hopptorn vid en utomhusbassäng med minst sju banor. Runt bassängen går människor i badkläder och i horisonten skymtar havet.

Tobisviksbadet

Tobisviksbadet ligger vackert beläget bland stora grönområden och med havet som närmsta granne. Här finns en 50 meter lång tävlingsbassäng, en stor undervisningsbassäng och en bebisbassäng samt två hopptorn. I omkädningsrummen finns tillgång till bastu. Stängt för renovering och ombyggnation.

All gjutning i den nya barnbassängen på Tobisviksbadet är klar och visar på bassängens form med tre runda hörn.

Pågående renovering av Tobisviksbadet

(informationen uppdaterad 2024-04-09)

Målet är att Tobisviksbadet ska öppna igen juni 2024. Då kommer du kunna bada i poolerna igen och nyttja delar av utemiljön.

Vad händer just nu?

 • Alla gjutningar i vid övningsbassängen och barnbassängen är klart.
 • Linern är på plats i den stora bassängen och väderskyddet är avlyft och förberedelser inför påfyllning av vatten har påbörjats.
 • Lilla övningsbassängen har börjat förberedas för installation av liner samt ett väderskydd är monterat.
 • På teknikhuset är all fasad monterad samt invändiga installationsarbeten färdiga.
 • All teknik är installerad och klar i hus A.

Bakgrund
I september 2022 skedde en vattenläcka in till bassängens teknikrum som är belägen under markytan. I samband med renoveringen av teknikrummet finns det även behov av andra nödvändiga renoveringar på Tobisviksbadet.

Planen för renoveringen innefattar för tillfället:

 • Att teknikrummet flyttas till ny byggnad ovan mark.
 • Renovering av bassängerna för att utesluta risk för nya vattenläckor och för att säkerställa vattenkvalitén framöver, samt förlänga bassängernas livslängd.
 • Renovering av reningsverk för att säkerställa vattenkvalitén.
 • Säkerställa en godkänd arbetsmiljö kring kemikaliehantering.

Tobisviksbadet öppnar sommaren 2024

Tobisviksbadet beräknas stå redo att välkomna er till en säker, ren och rolig badsäsong 2024 med:

 • Förbättrad vattenkvalitet: Vi har bytt till sötvatten för att erbjuda er en renare och hälsosammare badmiljö, som säkerhetsställer ett badvatten av högsta kvalitet.
 • Nya och renoverade bassänger: Våra bassänger, inklusive 50m-bassängen och plaskbassängen, har uppdaterats med nya funktioner som exempelvis lekfulla vattenorglar, vilket gör dem inbjudande för simning och lek.
 • Ökad tillgänglighet och komfort: Med nya RWC inklusive skötrum, fler utomhusduschar samt nya sittbänkar och fikabord, har vi sett till att vår anläggning är mer tillgänglig och bekväm att vistas på.
 • Säkerhet och tillgänglighet: Förbättrad säkerhet med separata förvaringsutrymmen för kemikalier och uppkopplade larmsystem, samt förbättringar för att göra anläggningen mer tillgänglig för alla.

Har du frågor om renoveringen?

Har du frågor och funderingar kring renoveringen är du välkommen att ta kontakt med vår projektledare, David Karlsson från Sweco på telefon 0709-62 59 75. Han ansvarar för projektet och svarar gärna på dina frågor.


Livboj på stranden mot sand, hav och klarblå himmel.

Strandbad

Kontakt Simrishamn
Kontakt Simrishamn är din väg in till samtliga frågor som rör Simrishamns kommun. Våra servicevägledare finns för dig som medborgare, företagare eller besökare.
Helgfri måndag-fredag klockan 08:00-16:30. Dag före helgdag stänger vi klockan 12:00.
Stadshuset, Stortorget, Simrishamn
Läs om kontaktcentret